-
Winny jest panel. Rozmawiałem wczoraj ze znajomym co tez ma e38 i mechanikiem i okazało się ze problem jest znany. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi ale nie świecą żadne z zielonych przycisków, tylko czerwone/pomarańczowe. Funkcje działają tylko diody nie świecą.
Czy ktoś ma na zbyciu panel klimatronik z "RESTem"? :)
-
Zakoduj sobie i będzie po problemie.
-
-
Pewnie. Odpalasz NCS Expert zczytujesz klucz wyposażenia ZCS z modułu np EWS albo IKE. Potem wybierasz z listy sterowników IHK i kodujesz go pustym plikiem MAN. Jeżeli nie wiesz o co chodzi napisz na priv to Ci napiszę co i jak.
-
Domyślam się, że chodziło Ci o zmianę z panelu REST na MAX? Piszę priv ;)
-
Panowie, kupiłem inny (podobno sprawny) panel z RESTem. Mój mechanik stwierdził, że wystarczy włączyć zapłon i na starym panelu uruchomić klimatyzacje, wtedy wyłączyć zapłon, wymienić panel i klima powinna działać. Sposób działa ale zielone diody w "nowym" panelu też nie świecą. Zaczynam się zastanawiać czy to nie jest wina jakiejś wtyczki albo kabla a nie samego panelu.
Czy ktoś miał podobny problem? Szukam poprostu potwierdzenia i jakiegoś przykładu, że ktoś wymienił panel i diody "wróciły".
-
-
Niestety nie mam dostępu nawet do komputera z windowsem żeby zainstalować INPE więc nie mam jak tego sprawdzić. Mechanik zajęty więc próbuje coś zdziałać na własną rękę.
-
Panel klimy w większości przypadków należy dokodować, aby prawidłowo działał