musze to wiedzieć ;-)
Wersja do druku
Były 3 rodzaje, nie ma żadnej Dakoty ani innych bzdur, nazwy skórzanej tapicerki pochodzą od nazw odcieni / kolorów w języku niemieckim, schwarz leder, silbelgrau, pergament itd.
Zacznij jakiś poziom wprowadzać na to forum, po 8 latach klepania by wypadało wnieść coś konkretnego w tych wypowiedziach, a nie tylko nie pamiętam, nie wiem, nie umiem.
1. Była skóra gruba twarda z otwartymi porami buffalo od początku produkcji do końca ja wsadzali z jakiegos wodnego potwora bawoła z afryki
2. Była skóra lakierowana zewnętrznie z przeszyciami w wersji przedlift grubsza i twardsza niż w polifcie zwana dakota ze świni guźca.
3. Była skóra lakierowana zewnętrznie ze schowanymi przeszyciami w polifcie cieńsza i mieksza zwana nappa zapewne wykonana z napletków reniferów.
Bmw miało swoje nazewnictwo na skóry z uwagi na kolory jak autor wyżej wymienił.
a wiecie moze jest jakis link do strony gdzię są te skóry wymienione z fotkami,no chyba ze ktoś z was taką samą posiada i moze sprawdzić .
po prostu musze poznać tę nazwę .
http://www.7-forum.com/modelle/e32/farben.php
kto ma lepszą orientację w kolorach wzorach,,,
Z tego wychodzi że to skóra nappa w kolorze ultramarin, co do boczków, jest to coś w rodzaju laminatu,plastiku którym pokrywa się piankę, a struktura przypomina skórę.
moge dorzucic pare fotek bo dostalem wiecej celem obejrzenia pod innym światłem..
Co tu dochodzić. Boczki masz zwykłe, nie ma na nich skóry.