Ok temat ogarnięty. Za wszystko winę ponosiło radio. Wymienione i po sprawie .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wersja do druku
Ok temat ogarnięty. Za wszystko winę ponosiło radio. Wymienione i po sprawie .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pogratulować.
Podlacze sie do tematu...mam takie same objawy jak autor tematu tzn. Brak dzwieku, nie mozna wlaczyc radia, brak napisu z zaprogramowanymi stacjami radiowymi, nie dziala komputer pokazujacy spalanie menu na zegarach przestawilo sie na niemiecki...
Dwa miesiace temu radio bylo w naprawie, wymieniono koncowke mocy bo trzeszczal przedni prawy glosnik, radio jest zaplombowane na gwarancji
Czy to wina koncowki mocy czy czegos innego w radiu? Czy reklamowac naprawe czy tu chodzi o cos innego?
Podlaczylem radio z polifta i wszystkie wczesniejsze usterki zniknely, ASK gra itd
Jeżeli działa Ci radio z polifta to pewnie masz zamontowany moduł w lewym tylnym słupku z polifta. Więc są dwie opcje wymień radio na polift albo tuner w słupku na przedliftowy.
Modul nie byl wymieniany nie wiem czy to wina koncowki mocy czy czegos innego
Zapomniałem dodać że działało tylko cd i zmieniarka, Radio po mimO wyświetlania napisów i zaprogramowanych fal radiowych nie grało
Też mnie ciekawi, czy problem został rozwiązany. Wczoraj po czytaniu wątków na forum przez jakieś 6 godzin (między innymi na temat ask i wzmacniacza logic7) wsiadłem do samochodu i przywitał mnie trzask w głośniku centralnym oraz tfu, komunikaty w języku niemieckim na zegarach. Teraz dylemat. Czy wymienić ASK na polift, czy naprawiać to co mam?
witam koledzy mam mały problem z audio . kupilem auto e65 bez logic 7. poprzedni wlsacicel mowil ze nagle przestao grac , ale szukałem po bezpiecznikach i znalazlem ze wyciagniety jest od czytnika navi. wlozyle taki jak trzeba poszedlem do auta i widze ,ze moge ustawic godzine ,date i nawet widzi cd i zmieniarkę cd, nawet fale radiowe. pierwsza mysl super bedzie grało, gra przez chcwile i strzela w glosnik (strona kierowcy) i zaczyna wariować idrive. poszedlem do bagażnika i widze ze czytnika navi nie wylacza sie nawet jak wylacze radio i zamkne auto. ( wyciagam bezpoiecznik od navi i znów wszystko znika. czy wina lezy w czytniku navi czy w module jakimś
Navi nie wyłącza się natychmiast, cały system multimedialny usypia się po kilku minutach, gdy z niego nie korzystasz. Za strzelanie odpowiedzialne są końcówki mocy w radiu dla Twojego przypadku jeśli mówisz, że strona kierowcy, wariowanie idrive szczerze nie wiem czym może być spowodowane. W internetach są dokumenty jak zbudowana jest pętla MOST. Jeśli lubisz majsterkować to poczytaj ( jest trochę tych materiałów) i do roboty, ale prościej będzie chyba podłączyć się pod kompa i to nie byle jakiego. W schowku pasażera jest pętla światłowodu, za pomocą odpowiedniego interfejsu ( nie jestem pewien czy ISTA czy DIS) oraz wtyku światłowodowego podobno można diagnozować MOST.
W moim przypadku było tak: miałem takie trzaski a raczej trzask raz na 30 sek. a przy tym włączanie/wyłączanie się czytnika navi, było to spowodowane wilgocią w kostce idącej do czytnika, pin od zasilania navi ledwo co stykał a później się ułamał przy wyjmowaniu. Pomogło zrobienie obejście i przylutowanie się do ścieżki od zasilania.