A jesli można zapytać jak doszli do tego że cewki skoro sam sprawdzałeś na kompie .. ???
Wersja do druku
A jesli można zapytać jak doszli do tego że cewki skoro sam sprawdzałeś na kompie .. ???
Cewka która kupiłem i założyłem okazała się nie pasująca do nr. Starych (choć facet w sklepie prosił o win) podmienili wszystkie na których był błąd używkami z takim samym nr. I chodzi.
aha dobra informacja.. u mnie na 5 ostatnio cos wywalilo blad ignition i generalne mam takie wibracje (trzęsienie) lekkie tez niby jezdzi oki itd.. ale cos mi to nie pasuje...
sprawdze u siebie moze nie tak powaznie jak u ciebie ale tez powoli cos padaja i wypada zaplon co daje mi efekt wibracji sam juz nie wiem...
jutro zerkne czy mam znow błąd jak będzie to tak zrobie.. albo odrazu... zmienie ...
odświeżę kotleta....
miałem problem z 3 , 5 cylindrem choć na 5 cylindrze częściej
INPa ignition .....bal bla bla .. przy jakiś obrotach.
Wymieniem na nowe BERU dwie cewki zapłonowe ( org są BREMI ) i nic sie nei zmieniło nadalo jest taki objaw wypadania zapłonu......
Czy konieczne jest wymienić wszystkie cewki czy raczej muszą być jedbego producenta ... nie mam pomysłu już..
Jak ja zmieniłem na beru to po tygodniu wogóle na tych cewkach nie chodził.
Spokojnie pasują od większości silników BMW. Lepiej kupić sprawną 10 letnią BREMI niż ten syf co teraz produkują.
W moim silniku są wszystkie oryginalne z Bremi z 2003 roku. Padła mi tylko jedna. Kupiłem taką samą używkę z E46 i od roku działa poprawnie. Ogółem kupiłem 3 sztuki po 20pln z czego jedną woże w aucie w bagażniku w razie "W" a druga leży w garażu.
hmmm.. to mnie pocieszyliście.. ehhh....
co prawda na pudełku BERU made in China ale to nic nie znaczy...
po tej wymianie zauwazylem ze na drugi dzien jak jade to za chwile auto ma takiego zajaczka na niskich obrotach.. sie ostatnio wku.. em dałem w pi..e to sie uspokoiło :D.... ale dzis znow to samo...
Jest jakas mozliwosc sprawdzenia poza autem takiej cewki czy jakos parametry trzyma ??
czy lepiej jak bylo bremi to bremi jak jest nbowe beru to wsyzsktie beru wpakować ??
Moja rada. Podjedź gdzie angole rozbierają ,kup z 10 sztuk używanych sprawnych Bremi za cenę dwóch nowych i zapomnisz o temacie.
To właśnie ,ze na tym nowym produkcie pisze made in china to naprawdę wiele tłumaczy. Przecież miałeś teraz te cewki więc przemyśl to i sam sobie odpowiedz.