-
Ostatnio sie pojawil ten blad. Fajki sprawne cewek nie zamieniale.jeszcze bo zimno z robota teraz. Ale bede musiał na ust jechac bo wczesniej mialem kat i jeden cbyba przytkany byl. Teraz mniej pali i lepiej sie zbiera tylko te sondy ale to wiem ze bedzie ten błąd. Martwia mnir tylko ytoche te wibracje dodatkowo przy 1500 obr.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Mam wrażenie że zbyt koncentrujesz się na skutku zamiast na przyczynie.
Skasuj błędy, Przełącz na stałe na benzynie, Odepnij aku na 30 min, przejedz 50-100 km na wyłącznie benzynie, zczytaj dowolnym prostym testerem obd (nie inpa, bo pokazuje co innego ) korekty długoterminowe benzyny na obu bankach. Zczytaj błędy (i czy ci w ogóle wywalil ten 5ty cylinder).
W innym trybie diagnostyka silnika lub ustawianie lpg mija się z celem...
-
nie mam OBD :)... w aucie
95 rok
-
Hmmm a po wtyku dużym z przejściówka też nie pójdzie? Pewnie nie ale może warto spróbować. Ja w 2001r mam oba wtyki.... Ale rzeczywiście obd2 jakoś koło 2000 było wprowadzane. Tylko pytanie korekty długoterminowe na benzynie będzie podawać nie jako +-x% tylko jak w INPIE jako lambdaintegrator, co ma wartość inna ale sens podobny
. Jeżeli s sinus równy i bez przesunięcia to całka po przebiegu sondy lambda 0-0,9v będzie na około 0,45V. Inne wartości powinny uczulac.
Lambdy można diagnozowal też po kształcie ich przebiegu... Przynajmniej w teorii. Elektryk musiałby się cokolwiek znać na swojej robocie :-P
Tak czy inaczej procedura pomiarowa ta sama jak poprzednio , żeby jakikolwiek wynik miał sens.