Pasek mam nowy jeden i drugi. Napinacz z alternatora nowy ori a z klimy miałem w rekach i jest 100% idealny wiec nie wymieniałem.
Musze pogadac z jakims gościem co klimy robi o co moze chodzic z tym buczeniem w niskich temperaturach.
Wersja do druku
Tak mi chodzi po dyni czy może faktycznie jeszcze tego napinacza nie wymienić. Może łożysko w rolce jak jest zimno i jest obciążone to zaczyna marudzić .?
Chyba tak zrobię ,bo koszt niewielki a może się wyjaśni. Cięzko to diabelstwo zlokalizować.
Miro to Cię może zainteresować:
http://allegro.pl/tarcza-klimy-denso...309580660.html
czy aby na pewno nie masz sprzęgła na sprężarce?
Dobra...wymieniłem napinacz jeszcze na nowy ale to nic nie zmieniło. Dalej jest takie ciche brzęczenie na wolnych jak jest bardzo zimno. Sprężarka i okolice kpl. cisza. To nie ona . Wydaje mi si e ,że zawór będzie tylko lekko popuszczał bo i tak jest przecież przy 0*C zimno a reszta pójdzie na bajpasie i stąd ten dzwięk. To nie jest słyszalne jak radio jest włączone. Musi być cicho ,żeby to słyszeć . Wydaje mi się ,że wewnątrz samochodu bardziej niż na zewnątrz.
Sram na to. Przecież nie rozkopię pół auta aby tego świerszcza zanaleźć. Inni mówią ,że tego nie słyszą a to przecież ja mam tępy słuch. heh :RpS_thumbdn:
Jeden fachowiec mi powiedział ,że iglica w zaworze będzie drgała i tak to słychać.
Chyba sobie kupię Fiata Pandę i będę miał wyje..ne na wszystko. :loco::becky::becky::becky:
Miro a to nie będzie znany problem "świerszcza" i dmuchawy po stronie pasażera? Ja w sumie mam podobnie. Jak nawiew jest włączony, to słyszę buczenie na postoju (np. w korku). Dodatkowo zimą lubi mi właśnie poćwierkać.
ale jak klime wyłacze to w tym momencie cisza. jak jest +5*C to tez cisza nawet z klima
U mnie właśnie słychać buczenie z lewego filtra kabinowego, wyłączam nawiew i odrazę cisza ..podpowie ktoś jak to usunąć bo dochodzi napewno z filtra kabinowego a dokładnie z puszki do filtra kabinowego od strony kierowcy
Jest dokladnie tak
Instrukcja z przedlift
The position of the swash plate is varied by the internal pressure which is controlled by the electric control valve integrated into the compressor. The control valve influences the force at the swash plate by changing the crankcase chamber pressure (PC). When de-energized (control valve open), the swash plate is almost vertical and not deflected. The compressor output is approximately 0 - 2% which is required to maintain internal lubrication.
Miro ale sam cos zle patrzysz albo zmien mechanika, napewno masz sprzeglo. Moze to kolo pasowe ?
Ps mialem kiedys E46 z silnikiem M54 i tez miala sprzeglo wiec w E65 jest nie mozliwe zeby nie bylo.
Nie mam sprzęgła. Jest zawór. Sama szajba (koło pasowe) jest i koniec.
@PALEKKK zdemontuj tunel dolotowy z filtra i zobacz czy klapy prawidłowo reagują.