ja również jak poprzednicy e65 strzał w dziesiątkę :) oczywiście po e38
Wersja do druku
ja również jak poprzednicy e65 strzał w dziesiątkę :) oczywiście po e38
Tak, raczej się przesiąde ale pod warunkiem znalezienia zadbanego egzemplarza. Moje e38 jest w świetnym stanie i nie chciałbym doświadczyć znanego porzekadła "zamienił stryjek..."
A czy N73 jest bardziej awaryjny od M73?
na pewno bardziej
wtrysk bezposredni chociazby
valvetronic, 4 zawory dohc na cylinder
bez porownania do prostego (a i tak drogiego w serwsie m73)
ten silnik na pewno jest duzo bardziej problemowy niz chociazby 3 zaworowe v12 z mercedsa
bez dwoch zdan
a buturbo w mercu robi 600-700 koni
i pali zecydowaie mniej
jakbym mial wybierac zdecydowanie wybralbym merca s600
wiec jak dla mnie nie istnieje e65 ,bo nie ma tam zadnego sensownego silnika
wszystko to lipa
a 3.0 dieslem bym nie jedzil i tak
dlatego wole e38, na e38 skonczylo sie bmw
a jesli cos nowszego to mercedes (s600, lub poliftowy s500)
Ja niestety mam to samo:/ Po e65 przesiadka na merca S bo seria F to jest dla mnie jedna wielka pomyłka marki z monachium...
Ale porównując M73 do M120 to koszt BMW jest na poziomie Fiata Uno.
Z tego co czytam pytanie brzmiało czy warto wejść w e65 a nie temat czy lepiej np.merca....kolego warto
Miałem e38 i e65. Stanowczo za e65 jestem.Tylko zadbane i ładne trzeba kupić.
Dokładnie,tak jak @JARO5 pisze. Ładne i zadbane to i przyjemność z jazdy jest, a jak ktoś zajechaną ,podpicowaną pieczkę kupił to potem psy wiesza na E65.
Auto jest świetne jak jest autem a nie struclem. Po trasie 1000 km wysiadasz wypoczęty. :)
Czasami warto zapłacić więcej za zadbany egzemplarz bo niektóre części są naprawdę drogie i przy doprowadzaniu zajechańca do stanu przyzwoitości naprawdę zaboli.
Nie miałem ale chwile uzytkowałem e38. E 65 jest mega innym samochodem skok technologiczny przepasc. Jak wiadomo trzeba szukac zadbnageo i zdrowego egzemplarza na którym nikt nie oszczedzał a nie takiego który ktoś sprzedaje bo przerazaja go kosztu obsługi. Ja mam 745i i jak różne krąża o nim opinie wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza. Osprzet skomplikowany elektronika jest wszedzie ale nie taki diabeł straszny...
Ja takiego samego zdania jestem między e65 a f01.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka