u mnie dokładnie tak jak u ciebie z 2 na 3 i czasem R ale receptą na to jest 2 sek. przerwa przy wbijaniu z d na r a z 2 na 3 to elektrozawór sie kończy.
Wersja do druku
u mnie dokładnie tak jak u ciebie z 2 na 3 i czasem R ale receptą na to jest 2 sek. przerwa przy wbijaniu z d na r a z 2 na 3 to elektrozawór sie kończy.
no nie tyle aż nie zrobie ale nasze skrzynie dostają zimą mocno wpi.de widziałem raz olej po 2 sezonach była to po prostu smoła mechanik nie mógł doszukać magnesów w tym bagnie dla tego mi poradzono żeby zmieniać go systematycznie i są ku temu podstawy możesz mieć inne zdanie i doświadczenia.
Dzięki za wskazówki. A ten elektrozawór to jest jakaś grubsza sprawa? Jest on jakoś dostępny z wierzchu i da się go podmienić czy trzeba skrzynię rozbierać i robić remont;) ?
I ogólnie to jest jeden elektrozawór w skrzyni czy więcej?
Narazie zbieram informacje na temat ASB bo mam średnie pojęcie. Pzdr
Mało prawdopodobne...no chyba,że skrzynia to bylo totalne padło i tarczki ślizgały sie i paliły olej.
Olej do skrzyń jest tak skonsruowany,że czy zima czy lato ma tak samo spełniac normy...nie popadajmy w jakiś obłęd z tą zimą...ja tutaj używam tylko automatów a mrozy w zimie siegają do -30...a zima trwa od listopada do kwietnia,może nie tegoroczna ale ostatnie dwie były ekstremalnie ostre.
Witam serdecznie.Chciałbym sie podłaczyc pod temacik i mam nadzieje ze pomozecie mi teoretycznie rozwiazac problem :D Mam w mojej 3 L v8 skrzynie 5HP18 i z nia wiaze sie moj problem od jakiegos czasu.Autko stało nieuzywane gdzies z 8 miesiecy,i teraz czasami na D nie chce wrzucic drugiego biegu.Jak przełacze lewarkiem na 4 zmienia bez prblemów wszystkie biegi.Jak mi na D drugi bieg nie chce wejsc przełacze na 4 i potem znowu na D to juz jest ok.Ale tez nie zawsze ma problem z wrzuceniem 2 biegu.A druga sprawa to ginie mi 5 bieg.Czesciej go nie ma niz jest.W ostatnim miesiacu moze z dwa razy 5 sie znalazła.Stan oleju jest ok jednak wymieniamy nie był.Przed tym okresem nieuzywania autka było wszystko ok.
Co moze byc przyczyna takich wariacji skrzyni????
Czy ktos jest w stanie mi podsunac jakies pomysły??? Czy musze zakladac nowy temat bo w tym widze ze nikt nie odpisuje??
Robiłeś diagnozę kompem ?? Są jakieś błędy ??
nie Wojtek nie diagnozowałem kompem.Ale jezeli jest potrzeba to to zrobie.jezeli wyskocza jakies błedy i zostana wykasowane czy to cos pomoze, czy jak to dalej wyglada??
Jak Ci wyskoczy błąd np. czujnika położenia wałka to kasowanie tego błędu pomoże na jakieś 20 sekund.