Albo udaj się do ASO I zamów kluczyk do otwierania mechanicznego. Ja go mam na szczęście I uratował mi tyłek nie raz.
Albo udaj się do ASO I zamów kluczyk do otwierania mechanicznego. Ja go mam na szczęście I uratował mi tyłek nie raz.
Chętnie, tylko u mnie najprawdopodobniej podwójne ryglowanie jest aktywne, wiec nic z tego.
Decyzja jest na ten moment taka, że wywalam dziurę w kanapie i wpuszczam szczupłego kolegę (oby był wystarczająco chudy :P).
Ma ktoś moduł komfortu na sprzedaż?
Panowie a w jaki sposób można dezaktywować to podwójne ryglowanie ? U siebie mam dołożony alarm i kiedyś został na dobę odłączony akumulator, po podłączeniu alarm mi zwariował. W tej chwili jak zamykam auto z pilota to zamyka na dwa razy, tzn. chowają się pipki-podnoszą i ostatecznie się chowają i zamykają drzwi. Wcześniej tego nie miałem.
Podwójne ryglowanie nie ma nic do tego, kluczyk mechaniczny obsługuje ten tryb również.
Kupiłem moduł - w kolorze zielonym, bo ponoc te są nowsze/lepsze/bardziej dopracowane. W weekend montaż, oby mi się kumpel zmieścił w tę dziurę :P
Kolor nie gra roli, ważne żeby nr się zgadzał.
Coś mi się wydaje że kupiłeś moduł alarmu "megamos" bo modułów komfortu nie było zielonych :)
Wyczytałem na zagranicznych forach, że numer właśnie też nie gra roli i moduły z E34 też pasują bez problemu do E32. Sprawdzę jutro ;)
Nie nie, moduł na pewno - numer to 61.35-8-355 818 - spójrz np tutaj: http://allegro.pl/bmw-e32-e34-modul-...081343117.html
i tutaj:
http://i.imgur.com/T8IVSF7.jpg
Oczywiście, że z e34 będą pasować, ale...e32 z założenia było lepiej wyposażone niż e34.
Z tego powodu po zamontowaniu GM z e34 możesz stracić niektóre fajerwerki w aucie.
Czasem nawet przełożenie GM z e32 daje podobny efekt.
Najlepszym rozwiązaniem jest moduł z takim samym numerem jak jest w aucie, a do tego w tej samej rewizji to już szczyt szczęścia.
Oczywiście że nr musi si e zgadzać, bo będzie tak jak napisał Yaz. Ja u siebie po wymienia na szybko na moduł z innym numerem straciłem klimatyzację. Po wymianie na prawidłowy wszystko znowu działa prawidłowo.