Cytat:
Zamieszczone przez bonopingwin
Bedziesz mial zamiennika - kierowce ze na piwko sie szykujesz ?
Tez musze pomyslec - moze kogos ze soba zabiore :D
Wersja do druku
Cytat:
Bedziesz mial zamiennika - kierowce ze na piwko sie szykujesz ?
Tez musze pomyslec - moze kogos ze soba zabiore :D
i co z tego ja mma puszki zostawione (duzy bład z moje strony ) i wystarczy ze podepna pod analizator i juz wiadomo ze kata niema a pry LPG podpinaja zawsze.. zreszta chyba nie tylko przy LPG..Cytat:
Zamieszczone przez Kempes
Neuf tak swoja droga to bardzo ciekawe rzeczy ppiszeszz tym osłanianiem sondy bo prawdopodobnie mogło byc tak ze moja konczaca sie sonda skonczyła siew koncu ;) własnie przez wyciecie kata :/ szkoda ze tak pózno sie o tym dowiaduje.. człowiek uczy sie całe zycie..
Jeszcze jedno wiem ze było tysiace razy ale jest jakis domowy sposób na sprawdzenie sondy?
pzdr
ja bym niewycinal katalizatora, kiedys z kolega wyjolem cala puszke i wiertlami, drutami i innymi duperelami rozbilismy cala zawartosc i normalnie wysypalismy a zostala sama obudowa, zakladasz i gitara, a propo strumienic, moze to wam powypalac gniazda, serio, a jesze lepiej jak kupisz strumienie po 50zl z allegro, to juz gorzej niz zatkac tlumik, znam kolesia co w golfie IV gti V5 robil wszystko od swiec briskow po strumienice, stozki i hu...j go wie jeszcze co i kupywal wszystko firmowe, efekt, kiedys wyciskal 220km/h teraz 190, fabryki sie niepoprawia, takie moje zdanie
kazdy ma swoje podejscie :)
w E39 540 V8 - katalizatory wyciete wspawane rury o tej samej srednicy ..
W E38 , wyciete 3 katalizatory wspawane strumienice :) nic nie brzeczy nie trzeszczy ..
chodzi cicho jak orginal
W E38 728i jest tyle lepiej ze 2 katalizatory sa zaraz za kolektorami wydechowymi i na przegladzie matoly mysla ze srodkowy tlumik to katalizator :D :D
Przeglady bez znajomego to strata czasu
heh, tak, tylko później te puste puszki dają beznadziejny rezonans, który niestety powoduje że z kulturalnym dźwiekiem nie ma nic wspólnego.Cytat:
ja bym niewycinal katalizatora, kiedys z kolega wyjolem cala puszke i wiertlami, drutami i innymi duperelami rozbilismy cala zawartosc i normalnie wysypalismy a zostala sama obudowa
powiedzmy, że mam "znajomego" na stacji, ale i tak jade żeby jak najdokładniej wiedzieć co jest nie tak w aucie, albo usłyszec że wszystko jest ok.Cytat:
Przeglady bez znajomego to strata czasu
A jeszcze w temacie...
Strumienice to strata czasu, albo przebudowywać cały wydech i dolot, albo dac sobie spokój.
Źle dobrana strumienica działa odwrotnie do zamierzonego efektu.
Co z tego że jest strumienica przyspieszająca wylot spalin, jak dopływ powietrza jest taki sam.
Puszki same zostawiac to tez kiepski pomysł, bo efekty dźwiękowe później sa kiepskie.
jeżeli nie ma się pieniędzy na wymiane katalizatrorów to osobiście wstawił bym rure, będzie głośniej niż fabryka ale głównie na zewnątrz i nie będzie dźwięków towarzyszących takich jak przy pustych puchach.
pozdrawiam
Puszki zdecydowanie nie bo ten bład juz popełniem :/ ale niestety w przoadku rur przelotowych jest podonie z tym ze negatywny efekt jest mniejszy nie znaczy to ze nie ma go wcale.. Dochodze wiec do wniosku i jestem na etapie poszukiwania tłumika pierwszego w moim przypadku np z E23.. bo jak by nie było to jest 7 i dzwiek ma byc rasowy ale wzglednie cichy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jeztom
pzdr
tak, oczywiście że nie będzie jak fabryka, ale przedewszystkim efekt metalicznego dźwięku będzie znacznie cichszy. :)Cytat:
Zamieszczone przez MiBhell
A nie lepiej szukac tłumika z E32 bez katalizatora? były takie wersje...
strumienice sie zakladaja i na jutro beda gotowe, sprawdze dopiero wieczorem jak wroce z wyjazdu sluzbowego. Napisze jaki efekt
A hamowałes auto przed i po czy robisz to na slepo?Cytat:
Tez jestem ciekaw.ja mam zostawione puchy i dzwiek w porownaniu z oryginalem naprawde kiepski.Ale czy po zastosowaniu zamiennka bedzie dzwiek chociaz zblizony do firmowego?Cytat:
Zamieszczone przez Marcin978
to od razu sie podlacze z innym pytaniem.Niektorzy maja wydechy na zewnatrz,ja mam schowane.Wymienialiscie te wydechy czy to jakies koncowki?