[emoji3] [emoji3] to czyli zysku zero ,ale fajnie pochwalić sie przed kolegami [emoji1]
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
To czyli co nie zakupiłem forum czy jak? .;) TO BYŁ FAKE? oczywiście żartuje ;)
Wygląda sprawa pozornie zabawnie dopóki ktoś nie da się nabrać. Sprzedałby kilku bądź kilkunastu osobom jednocześnie i kwota oszusta sięgnęłaby kilkudziesięciu tysięcy. Cena po jakiej chciał sprzedać forum była mocno zaniżona jednakże to Polska a Polacy chcą wszystko jak najtaniej tracąc poczucie, że jest to cena poniżej ceny rynkowej. Istotne żeby takie sprawy zgłaszać na policję. Na podstawie emaila firma oferująca usługę poczty np. wp.pl dostarczy adres IP a potem kwestia lokalizacji osoby przez policję.
Sprawa jest rozwojowa ...
Na ta chwile mam adres email i numer GG przez który kontaktował się OSZUST.
Co ciekawe osoba o której mowa jest administratorem forum internetowego mygo.pl pod nickiem "inz. bicek" ...
@mariusz_wiersz
dziękuje za informacje przekazane mailem.
Myślę ze nikt nie dal się wkopać - nasza reakcja była bardzo szybka - OSZUST nie otrzymał wszystkich dostępów i danych które ułatwiły by mu wyłudzenie ...
Dobrze, że macie trochę więcej danych poza adresem mail i numerem gg bo w przeciwnym razie nie mielibyście tak naprawdę nic. Wystarczy, że oszust korzystałby z VPS - a za granicą i po ptokach.
Udało się zdobyć prawie pełne dane delikwenta ...