Test z zarowka nie zawsze daje prawdziwe ingormacje
Wersja do druku
Test z zarowka nie zawsze daje prawdziwe ingormacje
No też tak słyszałem.. Najlepiej wyjąć wszystkie i sprawdzić na krótko czy grzeją szybko do czerwoności..
komputer też powinien pokazać która jest uszkodzona
Ale teraz pytanie czy tam są 5v świeczki czy 12v?
No komputer w e38 740 pokazuje na bank. Ale ja stawiam że większość. Przy 2 lub 3 ten silnik by nie wająknął.
A świeczki są na 12v
To umnie zawzsze są dziwne przypadki ... Ja miałem padnięte 3 świece auto fakt gorzej paliło ale jak zapaliło chodziło równo . Teraz w granatowej mam urwaną 1 świece pokazuje nawet błąd na kompie czyli nie działa i silnik po odpaleniu chodzi równo . a jak w zielonej padał mi wtrysk to falowały obroty po odpaleniu a jak juz zagrzałem silnik to już wogóle było czuć brak jednego gara . Ale jeżeli kilka osob o tym pisze to pewnie tak jest :D człowiek uczy się całe życie . Komp duzo powie i pokaże świece
U mnie przy V10 TDi w Phaetonie miałem padniętą jedną świecę i gdy było zimno, rano słychać było przez 2-3 sekundy, że kuleje na jeden gar. Za chwilę było już wszystko okej :) dwa gary więcej niż w 740 i było czuć, więc nie ma reguły na to :)
Jutro podlece do elektryka podepnę pod kompa z tym ze znajomy elektryk ma kompa lecz nie ma w nim programu do 740d jest tylko 730d i na tym 730d duzo funkcji obsługuje lecz kto wie czy akurat swiece pokaże bo na tym kompie w aucie nic nie wyswietla prócz wasswaser prufen ale to chyba oznacza ze jest malo plynu do spryskiwaczy ?? i po dolaniu dalej sie czasem zapala :-) uroki 15letniej babci :-) mozliwe ze czujnik poziomu sprysku szaleje ?
No i co elektryk jutro dał radę?
Do elektryka jednak nie dojechalem ponieważ nie mam nawet czasu tyle pracy ,,, Po za tym na dniach po zalaniu tego podejrzanego o ktorym wczesniej wspominalem autko zaczelo kuleć na obrotach nawet po rozgrzaniu ,, Troche sie przestraszyłem ale mechanik zalecił wlanie preparatu na czyszczenie wtrysków + pol litra dynaturatu dla wytrącenia ewentualnej wody w paliwie+ Verva do pełna i po jednym dniu jazdy faktycznie sie wszystko unormowało i teraz autko chodzi super ,, Nawet po porannym odpaleniu problem znikł więc mozliwe ze na wtrysku coś może osiadło i ten preparat po prostu to zlikwidował ..