Podstawa i nawijasz kilometry ..... , strupa kupiłeś .....
A byłeś ze mną jak kupowałem ?
Pewnie ty masz cukierka w stanie kolekcjonerskim .
Zegarek ci się zatrzymał 20 lat temu , zmienisz to co masz to porozmawiamy .
Wersja do druku
Podstawa i nawijasz kilometry ..... , strupa kupiłeś .....
A byłeś ze mną jak kupowałem ?
Pewnie ty masz cukierka w stanie kolekcjonerskim .
Zegarek ci się zatrzymał 20 lat temu , zmienisz to co masz to porozmawiamy .
Mało czytasz forum kolego...żartowałem:)
Viptrans24 jaki masz motor w swojej buni? N52 czy M54 bo widze ze w opisie masz 3.0i
Ja w swojej mam n52 , ojciec ma 3.0 diesla .
Czy ten Twój N52 sprawia jakieś kłopoty? Jeżeli tak to napisz proszę jakie? Myślałem za rok dwa nad E63 z 3.0i a tam jest właśnie ten silnik.
Ja w mojej 7er mam M54 i kocham ją za to :)
M54 podobno lepsze jest , wolałbym mieć właśnie ten motorek niż N52 . Kłopotem w mojej było kilka zaniedbań poprzedniego właściciela .
Do stanu Perfecto na dzień dzisiejszy wymieniłem :
- chłodnice wody ( nowa )
- komplet cewek plus świeczki ( Bosch)
- sprężyny tył
- kompresor klimy
- przepustnice
- sondę lambda
- odmę z kompletem rurek
- zimering miedzy silnikiem a skrzynią
- oczywiście standardowy pakiet startowy czyli wszystkie płyny oraz filtry
Czeka mnie jeszcze wankla bo po wymianie oleju i jakiś 40 tysiącach zaczęła poszarpywać skrzynia .
Ogólnie oleju łyka mało , aktualnie około 2 litów na 12 tysięcy max do 15 tys , chodzi równo , jest elastyczna i ładnie mruczy .
Teraz jak już wszystko jest perfekcyjnie dopracowane to jest radocha . Smokiem nie jest i wydaje mi się że to ostatnia w miarę dobra benzyna w BMW .
Do tej masy auta 258 ps jest w sam raz .
Acha ostatnio walczę z katalizatorem , wywala błąd katalizatora po wymianie sondy . Póki co po jakichkolwiek zabiegach kontrolka wraca , raz check się zapala p 40 kilometrach a raz po zrobieniu 900 kilometrów , więc nie wydaje mi się żeby był przypchany , walczę z tym od 2 miesięcy i nic nie pomaga .