-
co do gum to wzrokowo można je sprawdzić, poszukaj kolego lewego powietrza i to co koledzy wyżej napisali do tego podjedż na kompa może on coś powie, ale interesuje mnie ten kolektor ssący że jak go ruszyłeś to zaczął inaczej chodzić może jest poluzowany i szamie lewiznę przez to też będzie musiał dłużej kręcić
-
sprawdze rano czy jest dokrecony ale watpie ale zobacze nie zaszkodzi :)
ale gdyby był poluzowany silnik nie wkrecał by sie do odcinki a juz wgl nie miał by tej mocy podczas jazdy bo nie przerywa gdy da mu sie buta na otwartej przepustnicy
-
ale pamiętaj że wtedy dostaje więcej paliwa i na pełnym bucie wszystkie wtryski leją na raz
pzdr
-
ok sprawdze
to nie lewe powietrze kolektor jest dokrecony jako ciekawostke powiem ze podczas jazdy jak jade powoli i puszecze gaz to ona jedzie :/ nie szarpie przepływka jest ok chodzi o to ze cały czas dostaje paliwo czy to by była wina wtrysków ?
a wiec winne ustrce były 2 wtryskiwacze zalewały paliwem ,udalo mi sie kupuc w dobrej cenie cały komplet 6 szt i podmienilem wszystkie teraz silnik odpala od strzału na zimnym jak i na ciepłym i trzyma normalne obroty na biegu jałowym ,jednak drgania troszke pozostały ale to juz wiem ze bedzie wina w zapłonie a konkretnie wymienie jeszcze przewody Wn i kopułke z palcem rozdzielacza i powinno byc dobrze :)
-
Dobrze kolego że udało się tobie rozwiązać problem, na odległość tylko można podawać kierunki co można sprawdzić co nie zawsze jest akurat to:) co do drgawek to pierw proponuje sprawdzić ciśnienie czy jest ok,zawory.Może się okazać jeszcze że łańcuch będzie naciągnięty i dlatego też będzie miał drgawki
pzdr
-
cisnienie jest ok ,zawory musze wyregulowac .