-
Na początek napiszę że bardzo fajnie że się odezwaliście i wątek "ruszył":)
Miałem już e34, e38, e65 (wszystkie w benzynie) ale zawsze chciałem mieć audi D3 najlepiej z dużym grillem i silnikiem 4,2 V8. trafiła mi się bezwypadkowa, w naprawdę dobrym stanie ładna A8 tyle że bez grilla i dość słabo wyposażona i za namową mojego Ojca ją kupiłem. W aucie praktycznie nic nie robię po za eksploatacją, silnik 3,0 tdi nawet daje radę, pneumatyczne zawieszenie dla mnie bajka tylko jest jedno ale... A8 nie ma tego czegoś, nie ma "jaja" Na moje byłe czarne BMW mogłem patrzeć godzinami a jeszcze dłużej nim jeżdzić;) Dlatego postanowiłem że wracam do BMW pomimo tego że miałem naprawdę awaryjny egzemplarz.
Audi nie wystawiłem jeszcze na sprzedaż, ale przeglądam ogłoszenia i czasem wyślę propozycję wymiany i właśnie odezwał się człowiek z powyższego ogloszenia, który jest wstępnie zainteresowany wymianą. O cenie nie gadaliśmy ale starałbym się żeby on dopłacił bo u mnie auto jest bezwypadkowe a u niego coś tam był robione. Fajnie że auto krajowe i duzo lepiej wyposażone od mojej Audi. Boję się tylk cholernie tego silnika. Mój mechanik mi kategorycznie zabronił;)
-
Ale dlaczego zabronił? Okej 8 wtrysków dwie turbiny, dwa egr, żadnej większej filozofii nie ma, nie naprawiasz tego codziennie... Kolego Miro, uzasadniam swój wybór tym, że E65 lift średnio mi się podoba, zwłaszcza tył, a D3 na dużej mordce jest śliczne poprostu, do tego 4.2 TDi i byłbym w niebie ;) wnętrza na plus też w D3 :)
-
Mnie też e65 lift średnio leży ale znów przód mi nie podoba się. Co do A8 tez preferuje 4.2 ale w Pb :)
-
Zabronił bo ma jednego klienta z bmw z takim samym motorem, silnik tam podobno całkiem padł, grube pieniądze poszły żeby auto ogarnąć a i tak cały czas coś nowego się dzieje. Co oczywiście nie znaczy że każda 740d będzie się psuła. Najgorzej jak sam napisałeś, że tam wszystkie te problematyczne dieslowskie rzeczy są razy dwa:(
-
Podobnie jak mój kolega z e38 740d. Non stop problemy,tyrbiny,nastawniki turba,egry,przepływki,wtryski i tak w kółko.A gościo bardzo dbał i nie katował nigdy.Wsadził wiadro kasy w dymiącego zwłoka i sprzedał.Teraz ma vectre z lpg i żyje......
-
Z tego co się orientuję, to e65 przedlift czyli 740d ma ten sam silnik co w e38 740d tylko lekko zmodyfikowany, no i problemy te same co w e38, a e65 polift czyli 745d ma już silnik gdzie wyeliminowano większośc boloćzek starej kontrukcji.
-
Więc chyba odpuszcze sobie tą 740d, boję się dużych wydatków jak cholera... czas wystawić ogłoszenie z moją A8 i szukać 745i ;)
-
Jak sie boisz wydatków to szukaj 730i :)
-
Może ja będę sprzedawał moją,jeszcze mysle.Ale jak kupisz to wydatków nie będziesz miał,gwarantuje.Diesel V8 fajny,ale jak nie zjechany.A przy autach powyżej 5-6 lat to raczej ROSYJSKA RULETKA.
-
Wystawiaj. Łatwiejszy wybór z gotówką w garści. Jak "tedeik" odpala bez zacinania na ciepłym, a w mrozy po odpaleniu nie zagrzechocze rozrząd to powinien się znaleźć kupiec na bezwypadkowe quattro ;)