-
tak auto z forum kolega bardzo miły i kontaktowy ale autu niestety sporo brakuje do deklarowanego stanu kolekcjonerskiego co najwyżej jest to dobra baza
no na dupowóz jest super fotele mega wygodne i dobrze trzymią
co do silnika na cholerę mi w dupowozie 4,4 lub 5,4????? 3,5 pali zauważalnie mniej i jak na dupowóz też bez problemu rozpędza się do 245km/h styknie
od szaleństw mam 740 które robi setkę w 6,4s czyli jak 745ia e65 i styknie
tu ma być komfort żadnych felg dużych żadnych tuningów ori stan i to wszystko
obecnie auto stoi u mechanika bo pękła sprężyna z tyłu
obecnie wymieniam przy okazji:
1. sprężyny przód i tył
2. amortyzatory przód i tył sachs + odboje
3. olej w skrzyni plus filtr wiadomo
4. olej silnik + filtr oleju + paliwa + kabinowe
5. łożyska przód bo wyją
6. wisko bo chodzi non stop co wkurza dźwiękiem
7. wycieraczki bo obecnie są jakieś z poloneza
8. płyn hamulcowy
jak będzie więcej kaski to pójdzie do zmiany:
1. termostat
2. chłodnica
3. węże wszystkie od chłodzenia
4. zbiorniczek wyrównawczy + korek
5. olej w dyfrze
6. renowacja skóry przód
7. opony letnie nowe rozmiar oryginalny bo felg nie zmieniam
8. szyba przednia razem z uszczelkami i tą dolnią uszczelką bo jest niesamowicie postrzępiona
9. naprawa radia raz gra raz nie ale częściej nie
aha i co jest powodem błędu check lowbeam lights???
bo ma ksenony i nie dosyć że świecą z dupy to jeszcze ten błąd wywala
a i bardzo możliwe, że pojawi się zło..... czyli lpg :)
-
Zdzira , teraz mając 7'35' przygotuj się na komenty forumowe że auto słabe, przecież zawsze trzeba brać 4.4 czy to e38 czy e65 inaczej to nie jedzie a i pali więcej ;)!. Moje tłumaczenia że takie auto jedzie i do normalnej jazdy a nawet bardziej wystarczy nigdy nic nie dawały ;). Szkoda tylko że większość nawet takim nie jechała. Autko ciekawe, działaj działaj a będzie kolejna perełka. Gaz , faktycznie kolejne 'zło' ;).
-
Fajne auto i jak widać nie tylko ja uważam że na codzień najlepsze są 16'
-
Jak będziesz myślał o gazie weź pod uwagę Vialle, ostatnio ujeżdżam Audi A4 z taka instalacją I jest niesamowita. Zero problemów, wtrysk ciekły więc brak badziewia wpiętego do układu chłodzenia. Zapalasz na gazie jak chcesz. Kosztowo droższa, ale to jest kwestia opłacalności do kalkulacji. Zrobione na istalce jest już ponad 30kkm I raz padł tylko ECU gazu, wymieniony na gwarancji.
-
W EGP taka instalacja to kwota rzędu 4800zl do silnika 170km czterocylindrowego. Podejrzewam że w przypadku w/w silnika kolegi taka instalacja to ok 10k
-
Chętnie bym taką instalację przytulił, ale ma ograniczenie mocy chyba 210kW. Nawet na 4.4 V8 nie wystarczy.
-
Z firma VIALLE dałbym sobie na ta chwile spokój ponieważ w połowie zeszłego roku ogłosiła upadłość ...
-
Faktycznie mają jakies problemy, chociaż w ofertach ciągle są. Ogólnie jestem zadowolony tym wtryskiem ciekłym, tylko inni producenci się nie kwapią do opracowania technologi(niby jest Prins DLM, ale jak montowaliśmy Vialle to za tego Prinsa chcieli 9k do 4 cylindrów). Widocznie ta era przeskoczyła I się wszyscy skupiają na rozwijaniu wtrysku gazu do silników benzynowych z wtryskiem bezpośrednim. I wcale się nie dziwię.
Ograniczenie mocy wynika z wydajności wtrysków, są dostępne już wtryski Vialle, które mają 70km ze sztuki, więc teoretycznie w V8 to 570 km. Pozostaje kwestia pompy I jej wydajności oraz niestety ceny jak mówi Dzudza. Nawet jeżeli pompa podoła to 10k może być mało.
A tak się cieszyłem, że wreszcie jest fajna instalacja, która eliminuje większość problemów z gazem.
-
nie jeżdżę aż tyle, żeby sobie wydawać na instalkę 10k.......
Jakub mnie tam opinie olewają jakbym chciał 4,4 czy 5,4 tio bym sobie kupił i tyle świadomie wziąłem 3,5 ponieważ ma już fajne osiągi a nie pali jeszcze tylwe co mocniejsze wersje
swoją drogą z chęcią oblukałbym twoje m3 w realu i zobaczył jaki łomot mi spuści w 740 a mamy nowa obwodnicę :)
na co dzień oczywiście że 16 są najlepsze w końcu mieszkamy gdzie mieszkamy.....
-
No z tym że koszty utrzymania 4.4 i 3.5 są dokładnie te same. Co do spalania nie bym był taki pewien czy jest aż taka różnica żeby się skłaniać ku mniejszemu silnikowi.