a ja stawiam na wachacze górne są do wymiany :sad: a na trzepakach tego nie sprawdzisz a jak rozbierzesz to zobaczysz jaki luzik ;)
Wersja do druku
a ja stawiam na wachacze górne są do wymiany :sad: a na trzepakach tego nie sprawdzisz a jak rozbierzesz to zobaczysz jaki luzik ;)
u mnie tak telepie przy hamowaniu.. :( i to coraz bardziej
mam tak samo ale mam wytrzaskany tył i do póki go nie zrobię nie będę szukał dalej bo może tak być, że przez mocno wytrzaskane wahacze tylne drgania lecą po całym aucie
Które to są wachacze górne? Możesz mi je pokazać :DCytat:
Zamieszczone przez komando07
U mnie bije kierownica podczas hamowania w przedziale 120 do 80 km/h. Byłem na szarpakach i stwierdzili, że wszystko jest jak najlepiej. Więc gdzie jest przyczyna?
Jak podczas hamowania to pewnie krzywe tarcze.
a w jaki sposob można pokrzywić tarczę? :cool:Cytat:
Zamieszczone przez maciej730
może znajdę rozwiązanie :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez Powerek
Znajomy w e34 pokrzywił nowe tarcze prawdopodobnie jak po ostrym hamowaniu wjechał w kałużę, i zaczęło się latanie kiery przy hamowaniu po wymianie tarcz jak ręką odjął.
Dorzucę od siebie , że u mnie również przy ok. 80 km/h waliło kierownicą na letnich kołach 18 cali. Powyżej było ok ale zasadniczo często się z tą prędkością jeżdzi. Jak założyłem zimówki wszystko się uspokoiło.Więc teraz zamierzam najpierw zawieżć felgi do sprawdzenia czy są napewno proste a potem założę letnie opony z pewnego żródła . Jeżeli to nie pomoże będę wyważał koła do skutku . A jeśli to nie pomoże to się wkurzę :cool:
dokładnie nowe tarcze ja kupując kiedyś ZIMERMANNa tarcze do Omegi spytałem sprzedjącego jak jest (konkretny koleś w autoryzowanym przedsatwicielstwie) od razu mi powiedział, że jedyna metoda to rozgrzać mocno nową tarczę i wjechać w wodę.Cytat:
Zamieszczone przez maciej730
Nowe tarcze powinno się z początku traktować delikatnie starając się je "dotrzeć"