-
Adasio ostatnio pisał że robił uszczelniacze za 2,5k a myślę że do jakiegoś partacza samochodu by nie oddał. Rurka nie wiem ile,Sebek lub Boss może się w tej kwestii wypowiedziec. W sandomierzu u gościa który naprawia tylko bmw koszt tych zabiegów to 7tys (rurka + uszczelniacze)
-
Ja za rurke w b.dobrym servisie gdzie robie od lat zapłaciłem 1100 zł za robote+ graty jakie wtyedy dowiozłem z BMW
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
-
6 tyś za rurkę ori to prawdopodobna cena. Ale dzięki rurce sebka jest to 3 razy tańsze :) Mi padła przy 157tyś - a słyszałem, że wytrzymują ok 160. Uszczelniacze podobno 200 a mam 192 hmm - na razie zero objawów i oby tak dalej. Ale olej bede juz zmieniał chyba co 10 tys :)
-
Aldik ori rurka to koszt około 2 tys.;)
-
Naprawa w jednym warsztacie nie będzie taka sama jak w drugim i trudno tutaj porównywać ceny jeżeli nie wiemy co i w jaki sposób jest wymieniane.
W silnikach poliftowych nie dokonano kompletnie żadnych zmian które wpłynęły by na mniejsza awaryjność najbardziej newralgicznych punktów.
Problem rurki i uszczelniaczy jest dosyć złożony i trzeba wiedzieć jak do tego podejść i co przy okazji wymienic aby nie wrócić za chwile znów do warsztatu.
Przy uszczelniaczach największym problemem jest wydłużony (w porównaniu z wcześniejszymi silnikami V8 BMW np. M60 / M62) czas użytkowania oleju.
Zakładając ze w silniku N62 olej byłby od nowości zmieniany max. co 15 tys. km. lub raz na rok - problem nie powinien wystąpić nawet do granicy 300 tys. km.
Przy rurce mamy dwa faktory wpływające na wyciek - wiek auta i przejechane kilometry.
Przy naprawie rurki na oryginalnych podzespołach nie osiągniemy długotrwałego efektu ponieważ pewne materiały np. naspawany oring na rurze ulega już podczas magazynowania zestarzeniu się.
Z własnego doświadczenia znam już parę przypadków gdzie po naprawie na oryginalnych podzespołach do wycieku doszło już po ok. 3 latach.
Na dzień dzisiejszy minimalna trwałość mojego rozwiązania przy wycieku to już potwierdzone 5 lat a myślę ze dobije do 10.
Przy ponownym wystąpieniu problemu zmieniamy tylko sam oring który po zakupie rury każdy klient dostanie u mnie gratis.
Moja oferta wygląda następująco:
Koszt naprawy uszczelniaczy + wymiana uszczelek zaworowych, czujnika ciśnienia oleju to 4 tys. zl.
W pakiecie z wymiana rurki na moja zapłacicie 5400 zl.
Wymiana samej rurki na moje rozwiązanie - 1600 zl.
Przy naprawie uszczelniaczy można dokonać ewentualnych uszczelnień silnika ponieważ do naprawy wyciągamy silnik.
Szybkie terminy i krotki czas realizacji.
Np. uszczelniacze - 2 dni robocze.
Rurka - na poczekaniu.
W razie pytań można spokojnie dzwonić - 690 215 855.
-
Sebek ...jak ja Cię szanuję za Twój profesjonalizm.
-
Sebek, 5400zl rurka,uszczelniacze i w tym jest juz wliczona Twoja robocizna?
-
Wymiana rurki na poczekaniu ? Ależ budująca informacja na nowy rok :) Chyba jeszcze nie mam z nią problemu ale jeżeli tak szybko i przede wszystkim na przynajmniej 5 latek byłby spokój przy Twojej cenie 1600 PLN to wróżę Ci oblężenie warsztatu na najbliższe parę latek :)
-
@Dzuda
Tak 5400 z robocizna.
Naturalnie można powiększyć pakiet o np. wymianę rurek uszczelniających świece (250 - 300 zł.)
Wymianę dekla nad rura na nowy zamiast uszczelnienie starego (280 zł.)
Itd., itd.
W trakcie naprawy uszczelniaczy zawsze znajdzie się jakieś dodatkowe rzeczy których wcześniej nie było widać.
@ARIE(L)
Na poczekaniu to znaczy na miejscu w tym samym dniu - przyjeżdżasz rano a wczesnym popołudniem wracasz.
Uwierz mi ze dla poniektórych właścicieli e65 wydatek rzędu 1600 zl. niekiedy jest powodem sprzedaży auta lub prób uszczelnienia we własnym zakresie - co najczęściej kończy się jeszcze większym wyciekiem, przegrzaniem silnika lub dostania się płynu do oleju ...