-
Na moje to nie przepala silnik bo olej z rury wydechowej lecial czekam za info od elektryka i pytanie glownego watku jest inne :-) nie chodzi o wyciek a o gasniecie ciekawe czy to ten sam problem czy powstaly 2 :-)
Wysłane z mojego C6833 przy użyciu Tapatalka
-
Padnięta turbina rzyga olejem do wydechu.
Odmę to twoje autko ma nową. Co drugą wymianę oleju powinno się ją wymieniać. Stawiam na uszczelniacze turbosprężarki, ewentualnie na wyciąganie oleju poprzez odmę z komory zaworów.
-
To z olejem nie jest głupi pomysł. Zauważyłeś, żeby Ci więcej oleju brał? Widziałem silnik omegi (bardzo podobna konstrukcja) z zatkaną odmą - wybijało olej przez bagnet na pracującym silniku. Także zrób taki test u siebie.
Raczej silnik nie zassie tyle oleju przez odmę. Ją w swoim nie miałem w ogóle separatora i leciało mi sporo oleju do spalania, ale bez przesady - nie, żeby zatkać dolot. To jednak łatwo sprawdzić odpinając rury przed i za intercoolerem.
Jakby następnym razem Ci zgasł, to zrób jeszcze inny test. Wyłącz auto, włącz tylko zapłon i wyłącz po ok. 5s. Zrób tak z 5x i spróbuj zapalić. Może układ zasilania paliwem się zapowietrza w jakiś sposób.
-
Ok dziekowac za wskazowki moj blad z tym olejem z tlumnika chodziło o olej napedowy rope nie przepala olej silnikowy stan od wymiany do wymiany git tutaj bedzie cos z wtryskami albo instalacja ze nie przepala moze sie zawiesil caly czas podaje albo cos jutro mam nadzieje ze elektronik sie wezmie za to dam znac co i jak
-
A eiec kur... Brak ciśnienia na jednym cylindrze czy warto to naprawiac i czy ktos zna koszty?
-
Kosztów nikt nie zna bo nie ma szklanej kuli, jak się zdejmie czapkę zobaczy co poszło to się dowiesz !
-
Na90 procent gniazdo zaworowe
-
Pewnie robota klapki z kolektora bo tak nagle to az nie mozliwe zeby sie stalo
-
A wiec robota klapki tak jak mowilem 3 cylinder robi sie juz koszt 2500 bo klapka geometrie turbiny jeszcze ruszyla. Ale bedzie latac od nowa :-)
-
A powinny być dawno usunięte :)