Przecież to przyjacielska rozmowa ;D ja nie jestem z tych co się denerwują i obrażają ;)
Ale jestem zdania, żeby zaczynac od najprostrzych rzeczy a nie od rozkręcania auta ;) :papa:
Wersja do druku
Przecież to przyjacielska rozmowa ;D ja nie jestem z tych co się denerwują i obrażają ;)
Ale jestem zdania, żeby zaczynac od najprostrzych rzeczy a nie od rozkręcania auta ;) :papa:
Z tym kłóceniem to był żarcik :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
:hug:
Też jestem tego zdania , ale plasticzki przy tej temp. mogą sprawić sporo problemu!! :)
Kolega zrobi jak będzie uważał ....
hej, troche sie sytuacja zmienila. Wygrzebalem z kolega przycisk od sterowania roleta i byla nawet realcja - roleta zadziałała...... raz:/ Ale teraz przynajmniej przy przełączaniu stacyjki sa dwa pykniecia przy rolecie, natomiast przy wciskaniu przycisku jest reakcja w postaci cykniecia.. ale toi tylko tyle
W takim razie moim zdaniem stoi właśnie trybiki w rolecie! Trzeba zdemontowac półkę (poszukaj na forum) - było juz omawianeCytat:
Zamieszczone przez ariusz
Dla ułatwienia:
Po dwie śruby w każdym oparciu (lewym i prawym) u dołu po wyjęciu siedziska - klucz 10
Cztery koleczki na wysokości zagłówków - po dwa na stronę
Demontaż tylnych lampek i odkręcenie trzech śrub na stronę - chyba klucz 8
Wyjęcie obicia tylnych słupków
W bagażniku trzy śruby mocujące mechanizm rolety - klucz 10
Wyjecie kratek wentylacyjnych - choc nie koniecznie, ale łatwiej podnieść wtedy półkę
Zdemontować mechanizm wraz z silnikiem i do dzieła.
Poszukaj na forum - był nawet link do fotorelacji :P
Np ta http://www.bimmerboard.com/forums/posts/1627 tylko bez instrukcji demontażu.
a jest jakas roznica w demontazu elektrycznych i zwykłych foteli z tyłu? Słyszałem ze elektryczne duzo trudniej zdjąć
Z tego co sie orientuję mechanizm unoszący zagłówek jest przykręcony do tylnej ściany grodziowej. Co do siedziska to nie wiem. Niech wypowiedzą sie Ci co posiadają el. fikolki z tyłu :)
No to w weekendzik bede grzebac. Pogoda powinna byc juz zdaje sie ladniejsza
Obejrze dziś wszystko i sie mentalnie przygotuje;)
Moze akurat ktos bedzie mial wolne i mi pomoze?;))
Co prawda nie zdjałem tylnej półki, ale udało mi sie na tyle dogrzebac, ze zobaczyłem, ze jedno ramie jest pekniete.
Jakie sa koszty takiego ramienia?
Mam na mysli to ramie wycodzace z silnika. Zdaje sie jest aluminiowe, choc na 100% nie wiem, bo sie mu nie przyjrzałem.
Aj, no i chyba jednak będę prosić o pomoc w demontazu tylnej półki.
Nie chce nic uszkodzic, ani połamać, a chciałbym to wykonac w miare sprawnie i bez strat.
Poświeciłby mi ktoś troche czasu?
Z tego co mi wiadomo to samo ramię nie jest dostępne. Chyba że trafisz z rozbiórki. Możesz kupić używkę na części. Długo leżała na alegro (może jeszcze jest) roleta właśnie z pękniętym jednym ramieniem. Jeśli to drugie które było całe by do Ciebie pasowało to mógłbyś spróbować je podmienić. Całe rolety (z półką lub bez) chodzą po ok 300-400zł - oczywiście używki :)
Mam pytanko.Chciałbym zamontować u siebie w aucie rolete fabrycznie jej nie ma,co powinienem kupic:rolete,przycisk,czy potrzebny jest jakiś moduł sterujący roletą....?