-
Miałem podobnie - włącznie z tym komunikatem o instalacji software.
Najpierw sprawdź na 100% jaki masz model navi - bo były różne, jak wkładasz płytę od kumpla to być może nie od tego modelu.
Ściągnij odpowiedni obraz płyty ( jak dobrze poguglasz to znajdzie się nie z chomika tylko z normalnych serverów), dobrze (tzn na niskej prędkości ) nagraj , powinno być OK
Ja to robiłem z 1/2 roku temu więc nie pamiętam linków - w każdym razie po zmarnowaniu z 8 płyt zanim zajarzyłem o co chodzi mam już działającą navi z mapami z początku 2015 :)
ps. jak jesteś z okolic wawy to wpadnij, możemy wypróbować moją płytę, mam e65 z grudnia 2004, tel. 502255724, mieszkam pod Nadarzynem
-
A może komus zepsuł sie DVD i wsadził CD i dlatego ten błąd ?!
-
Ja mimo wszystko obstawiam, że ktoś podnosił wersję softu i nie pykło. U siebie zmieniałem samą soczewkę. Miałem DVD + CD, obecnie czyta tylko DVD, więc sądzę, że w drugą stronę (czyli samo CD), też byłoby bez problemu. Czytnik jest niezależną częścią modułu nawigacji i można zdaje się bez większych przeszkód przenosić go między różnymi modułami nawigacji.
-
Witam , zamówiłem sprawny czytnik - pytanko - przy wymianie trzeba akumulator odpiąć ? czy wystarczy na wyłącznikiem wyłączyć ?
-
Otwórz bagażnik i poczekaj, aż nawigacja się uśpi z powrotem (zgasną jej lampki), wtedy możesz ją swobodnie wypiąć bez odpinania akumulatora i wymienić czytnik. Jak tak robiłem i nic złego się nie stało + nie było błędów.
-
Dzięki - już wymieniłem i działa :)
-
Ja jak czyściłem laser to po prostu wypiąłem i wpiąłem :D
-
Odświeżę temat. Jaki laser ma być w wersji z CD, ja mam wyrytę SF-C83 i nigdzie takowego nie ma, podobno może być SF-C93, ale wolę to potwierdzić zanim kupie !?
-
-