-
Cytat:
wyszedł tylko błąd p1278
Jeśłi to oznacza to:
P1278 = BMW code 4B10 Vibration controller - Correction value too high.
To miałem taki błąd przy uszkodzonej pompie vacuum.
Przydałaby się porządna diagnoza. Zwłaszcza odczyt korekcji wtrysków na biegu jałowym, oraz w rejonach 1,5tys. obr, a także odczyt masy powietrza.
W moim przypadku pompa była na tyle zużyta, że obserwując masę powietrza i pompując kilka razy pedałem hamulca. Powodowało to zamknięcie zaworu EGR, ale pompa miała za małą wydajność i nie nadążała nadrobić podciśnienia co skutkowało błędem EGR.
-
-
dzięki za zainteresowanie , ale to nie klapki - tydzień temu zdzierałem kolektor i klapki są wszystkie i jak nowe także na razie zostawię - dziś byłem umówić się diagnostykę INPA , "szpec" jak posłuchał silnika zalecił sprawdzenie kompresji , ale powiedział , że duże prawdopodobieństwo , że wtrysk umarł .... zobaczymy w czwartek - czytam między czasie fora i gdzieś podobne objawy dawał padnięty zawór ciśnieniowy przed wtryskami ... ale wracając do wtrysków - czy po wymianie na inne sprawne sprawdzone trzeba je jakoś dopisywać / aktywować ? bo chyba jak tylko regeneracja i te same to chyba nie? ale mogę się mylić ... ;)
-
Witam , jestem właśnie po diagnozie - wtrysk na 4 cylindrze nie żyje ... korekcja po za skalą - po odpięciu wtyczki zero zmian także nie działa zupełnie - mam do kupienia wtrysk o tym samym numerze 7789661 ale z e46 - czy jeżeli ten nr jest taki sam to wtrysk podejdzie ?? i będzie ok?
-
Na 100% wszystko bedzie ok
-
Witam , jestem właśnie po diagnozie - wtrysk na 4 cylindrze nie żyje ... korekcja po za skalą - po odpięciu wtyczki zero zmian także nie działa zupełnie - mam do kupienia wtrysk o tym samym numerze 7789661 ale z e46 - czy jeżeli ten nr jest taki sam to wtrysk podejdzie ?? i będzie ok?
-
-
naprawione :) przyczyną nie równej pracy był 4 wtrysk - zakupiłem używkę po numerze - ze E46 :), założyłem i silniczek chodzi równiutko - DZIĘKUJĘ wszystkim za pomoc !!!
-
No to super. Wiem jak się teraz czujesz.........zajebiscie !!!!!!!!
-
Miro dokładnie :) raz że "po taniości" ;) a dwa tymi rencami :)