Co do tego bicia w kole. :D
Przy skręcie może to walić przegub...
Wersja do druku
Co do tego bicia w kole. :D
Przy skręcie może to walić przegub...
Co do tego przegubu to tez sie tak zastanawiałem i doszedłem do wnoisku ze to własnie moze byc on...tylko jak sie upewnic w 100% czy to to ??
A spróbuj posłuchać na sucho - podnieś auto na kolumnowym, lub sam tył i włącz bieg nie kręci tylnymi kołami (tylko ASC wyłącz, bo będzie szumiało) i nasłuc*** - może akurat coś będzie słychać.Cytat:
Zamieszczone przez jabollo
A tak z drugiej strony, to używasz troche ręcznego? bo jeśli nie to w bębnie mogło narosnoąć troche korozji i Ci trze o okładziny hamulca. Wtedy wystarczy zdjąć tarczo-bęben i wyczyścić.
Ręcznego nieuzywam praktycznie wogóle i powiem ze coraz bardziej to słychac...spadło sniegu troszke to i człowiek pokusi sie gdzie niegdzie o jakis poślizg kontrolowany i teraz jeszcze bardziej to słychactylko podczas skręcania w lewą strone koło tylnie od strony pasażera stuka i to tak włąsnie typowo jak przegub...chyba zdecyduje sie na jego wymianke
To ci powiem że sobie pozciągaj te tarczo-bębny i w środku wyczyść.
Jak kupowałem swoją e32, to poprzedni właściciel mi mówił że nigdy nie ruszał ręcznego, "bo po co jak automat jest", i ja też prawie nie ruszałem początkowo.
Potem jak zaciągnąłem to mi zaczęło chromolić, trzeszczeć i tp. Okazało się że płaty rdzy się oderwały (a troche ich narosło) i kawałek okładziny ciernej ze szczęki hamulca ręcznego się ułamało (jakieś 10-15% z długości).
Jak zdjąłem całość i oczyściłem, to koła ucichły całkowicie.
ale gdybym miał taki przypadek jak ty to by mi cały czas stukało i mi stuka tylko jak skręcam i to też zalezne jest od tego czy dodaje gazu czy nie jak dodaje gazu wtedy stuka wiec to chyba jednak bedzie ten przegub a jeszcze jedno jak stoje w miejscu i zaciągam reczny i puszczam noge z chamulca własne ta sama strona co stuka siada jakies 2 cm w dół a druga nie i zastanawiam sie czy moze to byc wina recznego mianowicie linki ze na to tylko koło łapie wiec ta strone dociaga czy tez spręzyny wina ale z drugiej strony gdyby cos było z nia to było by to słychac podczas jazdy nieprawda>??
jeżeli stuka przy ruszaniu to na bank przegub... ma luz więc przy ruszaniu puka. tak samo przy dodawaniu gazu....idzie moment na koła prawe je od razu przenosi a lewe ma luz więc najpierw puknie i dopiero jedzie... to tak łopatologicznie wytłumaczone... ekstremalnie wywalony przegub wali nawet podczas jazdy do przodu na luzie i jak dodajesz gazu jak odejmujesz gazu...
jak to sprawdzic? mi sprawdzał mechanik ale obawy miałem identyczne jak Ty. Wcześniej sam przerabiałem wszystko łącznie ze sprężynami, sprzątaniem w bagażniku i głową pełna bólu.