Pytania trywialne, wszystko masz w necie.
Wersja do druku
Nie trzeba CSi by mieć 8er w manualu, w połączeniu z M70 też były manuale
Na drugie i trzecie pytanie nie potrafię odpowiedzieć, natomiast na pierwsze to tak, ciężko znaleźć taką skrzynię, ale z tego co pamiętam więcej wyszło takich samochodów niż CSi (nie jestem w stanie teraz zweryfikować - siedzę w pracy).
Co Ty masz z tym nikasilem, W M70 był tylko alusil od nowości.
Nie naprawia się bloków aluminiowych z powłokami tulejami, bo to zmienia całą termodynamikę silnika. Kupujesz inny blok I z głowy. Dobrze smarowany alusil, czy nikasil po 200, 300kkm wygląda jak nowy.
Są firmy co tak robią, ale w życiu można zrobić wszystko. Zerknij na blok od M70 I zobacz jaką masz odległość między cylindrami. Jak zdejmiesz z obu stron pod tuleje, to nic nie zostanie. Tuleja też musi mieć 2, 3mm ścianki.
Można to zebrać I nałożyć nowy alusil, ale to jest koszt 1k od cylindra w gore. Wtedy zbierasz kilkadziesiąc/pareset setek, co nie wpływa na nic. Jak są głębsze uszkodzenia to I tak nie ma to sensu.
Tak dla ciekawostki aby nie było mitów:
850Csi wyprodukowano 1510 szt. (wszystkie manuale)
850i/Ci z M70 w manualu wyprodukowano 3670 szt. (w sumie z M70 powstało 20072 szt.)
No i panowie odpuściłem temat. Okazało się że chłop nie chciał spisać ze mną umowy bo nie płacił oc od 8lat i niechciał dać papierów. Wiec mam jak coś ją na części...
8 lat się nim UFG nie zainteresowało? Głupi to ma zawsze szczęście.