Akurat w tej A8 z ogłoszenia jest tiptronic - przy odpowiedniej eksploatacji (jak każdy automat) jest bezawaryjna, multi ma złą opinię.
Wersja do druku
Akurat w tej A8 z ogłoszenia jest tiptronic - przy odpowiedniej eksploatacji (jak każdy automat) jest bezawaryjna, multi ma złą opinię.
W D3 jest ta sama skrzynia co w E65, nie żaden multitronic
W A8 D3 w ogóle nie ma mulitronica !
Co do zaczepek typu, jeżeli przeszkadza Ci różnica w cenie, to kup vectre. Miałem się do tego nie odnosić, ale czasami nie można popuścić zawistnemu Polaczkowi... Jeżeli dla Ciebie 5 koła to jest nic, to przekaż na cele charytatywne, podać Ci konto jakiejś fundacji ?
To że wspominam, że jest 5000zł różnicy, nie oznacza, że nie mam tych pieniędzy, ale czasami warto zaoszczędzić na późniejsze wymiany!
5000 zł na wymiany w przypadku 3.0 tdi z tych lat produkcji to zdecydowanie mało. Jeżeli nie były wymieniane, to zapewniam Cię, że do wymiany będą wtryskiwacze piezo 1000 zł za sztukę razy 6. Wymieniamy kompletem. Około 300 tkm. wymiana rozrządu około 6-7000 zł. No i jescze słynne klapy kolektora. To tak po krótce ważniejsze przypadłości 3.0 tdi BMK i ASB. Późniejsze 2007 r. miały być poprawione, ale okazuje się coraz częściej, że tak nie jest.
Dlatego nie kupuje się multitronica tylko tiptronica i wszystko jest git.
Nie przekazuję hajsu na cele charytatywne, mam ciekawsze wydatki. Ale osobiscie wolalbym to A8 niz wspomniane E65, ktore tez ma swoje wady.