Ja kilka lat temu wyjmowałem podsufitkę w krótkiej E38 kolegi, przez tylne drzwi. Bardzo ciasno, ale wyszła. Trzeba wyjąć przednie fotele.
Wersja do druku
Ja kilka lat temu wyjmowałem podsufitkę w krótkiej E38 kolegi, przez tylne drzwi. Bardzo ciasno, ale wyszła. Trzeba wyjąć przednie fotele.
Nic nie trzeba wyjmować, wystarczy położyc oparcia.
Link akurat do Longa, ale przy zwyklym tez działa.
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/566588
Dziś właśnie odebrałem auto z oklejania. Wsio wyszło OK, ale odcien słaby, za ciemna jest. Podstawa to dobrze dobrać kolor!
Czytaj moj post wyżej.
Kurde, a mi zrobił gość dziś w 4h, bez wyjmowania szybra, ani foteli. Nawet okleił ładnie. Podesłałem mu tylko link który zamieściłem powyżej, nigdy nie robił 7er. Nawet nic nie zepsuł, no prawie... Lusterko odpadło, ale już przykleiłem. Niestety tylko kolor do d.. Ale nie mam pretensji, bo sam wybierałem z próbek! Zaprowadziłem o 9, a o 13 był koniec. Cała impreza 200zł z materiałem i robotą więc śmiech.
Wyjmij kanapę dla spokojności,połóż siedzenia i delikatnie wyciągnij przez lewe tylne drzwi(troszkę trzeba się pogimnastykować) i wsio.Jeśli chodzi o samo klejenie to wszystko zależy od tego czy materiał zejdzie z gąbką.Jeśli nie to dodatkowo czeka Cię "dziabanie" starej,kulką z zebranej małej ilości ugnieconej gąbki.Oczyszczenie dokładnie całej podsufitki 3 godzin .Wyklejanie to bajecznie prosta sprawa.Wszystko zależy od materiału.Pomocny jest wałek z gumą do dociągania kształtu.Jak coś pytaj.