U mnie poprzednik też mieniał olej, ale filtr oryginalny został a uszczelkę zastąpił silikonem, ręce opadają.
Wersja do druku
U mnie poprzednik też mieniał olej, ale filtr oryginalny został a uszczelkę zastąpił silikonem, ręce opadają.
Uszczelka wyglądała na oryginał nawet chyba przyklejona na czymś do miski, nie było wcześniej żadnych wycieków, uszczelka nie poprzecierana więc jej nie zmieniałem.
A mogłeś, za ok 80-90zł MANN sprzedaje komplety filtr+dwie uszczelki do ZF. Sądzę że jakościowo nie odbiega od oryginału. Przynajmniej nie mam objawów ubocznych używania filtra MANNa
I właśnie takiej firmy filtr kupiłem, mam te dwie uszczelki i założę ja przy drugiej wymianie oleju jeśli moj problem ze skrzynią sie nie powtorzy ;)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...c63b4330cc.jpg
Dzis pojezdzilem troche i sprawdziłem temp oleju w skrzyni, wyglada to tak jak na załączonym zdj. Czy to prawidłowa temperatura?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wydaje mi się, że 90-110stC to optymalna temp pracy skrzyni.
Czyli w tej sytuacji (127 stopni) należy spróbować wymienić termostat i wymiennik ciepła?
Koła wszystkie masz takie same? Mi czasem przeciagala biegi jak z tylu mialem wiekszy profil opony..
Przód mam 235/50 a tył 255/40 ale nie wydaje mi sie zeby to był powód ponieważ dzieje sie tak po przejechaniu większej ilości km, gdy nagrzeje sie olej...
gdzieś masz niedrożny układ, albo pozapychane żeberka chłodnic i nie przepuszczają powietrza,