-
niby nie rocket science ale 3 warsztaty w ktorych bylem nie mialy pojecia ze do wyjecia pompy wysokiego cisnienia trzeba obrócić wałki rozrządu do odpowiedniej pozycji ..
uzywany silnik w tym wypadku to okolo 40-50 tys zl .. wiec wole wydac raczej 10-15 na naprawe ..
poza tym jedyny jaki znalazlem jest w niemczech .. wlasnie za okolo 50tysi .. te silniki nie są raczej popularne ..
-
Zapytaj w Klinice w Opocznie lub Motopasja Skierniewice. To są mechanicy, jeżeli oni nie zrobią, to w Polsce nie zrobisz. Obróbka głowicy w warsztacie trzecim pracującym z alusilem rzecz jasna. To jest nowy silnik, wystarczy kupić TISa i wszystko będzie wiadomo, niby skąd mieliby wiedzieć, że trzeba wałki obrócić jak jesteś pierwszym w historii klientem z takim tematem.
-
bardzo dziekuje za polecone warsztaty - będę się kontaktował..
co do tego ze nowy silnik i skad mieli wiedziec - ja to w 100% rozumiem ale skoro ja bylem w stanie sprawdzic sobie to w ISTA to dlaczego oni zamiast sprawdzic - woleli sie poszarpać na żywo i przy okazji uszkodzić... dlatego wlasnie pisze - ze szukam warsztatu gdzie są ludzie myślący - którzy jak czegoś nie wiedzą .. zajrzą do TIS'a albo ISTA
-
A tak btw. to od czego robi się ten nalot, który widać na filmie i dlaczego dopadło to tylko jeden cylinder?
-
to niestety nie "nalot" .. tylko jakby dziurki w powierzchni z alusilu/nikasilu (nie wiem ktora jest technologia akurat w tym silniku) - takie ubytki jakby sie zrobily - zrobilo sie akurat na jednym bo widocznie ten jeden wtrysk lał najwiecej paliwa ..
-
Trzeba przejść na zasilanie LPG i po problemie. Śrubą sobie ustawiasz odpowiednią dawkę i jesteś krulem rzycia.
-
Co to za gaz, jak trzeba jeździć na mieszance :P
@Noder: Czyli taką korozję spowodować może niedopalone paliwo?
-
specjalistą nie jestem i nie będę sciemnial - nie mam pojecia .. ale moje dwie hipotezy to wlasnie albo niedopalone paliwo - albo zbyt mocny wybuch ? ...
-
Wychodzi na to, że 760 ma ten sam problem co 750 czyli lejące wtryski. Tyle, że sprzedaż 760 to chyba ułamek procenta ogólnej sprzedaży F01/02 i się o tym nie słyszy.
-
tak .. 760tka uzywa dokladnie tych samych wtryskow - wiec ma dokladnie te same problemy co 750tka .. szkoda ze dowiedzialem sie post factum zakupu .. na szczescie akurat w mojej juz sa najnowsze wtryski .. zawsze to 10tys do przodu .. tylko ten nieszczesny cylinder