czemu nowy zbiornik paliwa?
Dzisiaj sprawdzalem stan oleju w skrzyni i oleju jest dobrze jak odkrecilem korek to olej wylatywal nie jest czarny tylko koloru jasnej kawy nie smierdzi spalenizna i nie widac opilkow
Wersja do druku
czemu nowy zbiornik paliwa?
Dzisiaj sprawdzalem stan oleju w skrzyni i oleju jest dobrze jak odkrecilem korek to olej wylatywal nie jest czarny tylko koloru jasnej kawy nie smierdzi spalenizna i nie widac opilkow
Jasnej kawy mówisz?...No to natychmiast do wymiany...Jak ostatnio sprawdzałem w swojej 740-tce to był różowiutki...a przejechane już miał na oleju całkiem sporo...
Filtr oczywiście też wymień.
Same części do wymiany kpl rozrządu to ok 3500zł - 4000zl z ASO, a jak robisz igłe to nie ma co kupować gdzie indziej.
A nie prościej tak ?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=11_2280
Rmfd short engine 448S2 1 09/1998 11001439766 $16868.73
:)
Tak z ciekawości napisałem kiedyś zapytanie do ASO o koszt wymiany WSZYSTKIEGO w 728i. Czyli wszystkie części, które mają dostępne do tego modelu co do śrubki (w tym fabrycznie nowy silnik - tak, jeszcze mają :), skrzynia, dyfer, osprzęt, zawieszenie - dech mech). Określili na +/- 120.000 zł (+ oczywiście blachy do spawania i ocynkowania ale tym już nie oni się zajmują) czyli gdyby mnie było stać, to jest to o wiele lepsza opcja niż nowy goły 3-er z salonu za tą samą kasę bo takie e38 pojeździ kolejne 20 lat a nowy 3er 5 lat i do lamusa :) Myślę, że taka sama operacja przy 740i nie byłaby wiele droższa - bo gdyby mnie było stać na taki ruch, to oczywiście nie remontowałbym 728i tylko coś fajniejszego :D Chociaż z drugiej strony takie fabrycznie nowe m54b30 z manualną skrzynią pogoniłoby kota wszystkim 740iA a ja dalej cieszyłbym się ukochanym dźwiękiem R6...
Wracając na ziemię - w przyszłym tygodniu wreszcie zabieram się za doprowadzenie mojego brzydala do jakotakiego stanu. Na pierwszy ogień idzie zdjęcie pokrywy zaworów i rozwiązanie wreszcie sprawy tego cholernego cykania i naprawa skrzyni biegów (jednak remontuję a nie kupuję kota w worku).
Hey, z tego co czytałem to podobno części z Litwy oryginały są znacznie tańsze niż u nas w ASO, może takie zamówienie byś sobie zrobił ? Ale lepiej niech ktoś kto zamawiał się wypowie.
Zamawiam u Litwinów. Mam dobre zdanie o nich. Niestety jak wpisuję link, to same gwiazdki się ukazują.:hopelessness:
Ale też w identycznych cenach w Polsce:
https://czescidobmw.pl
Zamawiam ostatnio u niego, bo potrafi nawet w święta odpisać. :smile:
Silesi głowy nie zawracam, bo mają za dużo pracy.
Obserwuję temat, bo też mnie czekają remonty...