We francuskich autach niektorych nie ma zapasu wogole. Jest tylko taki zestaw naprawczy w buteleczkach. Kilka razy stosowalismy to na trasie ale opona zawsze po tym byla do wymiany.
Pzdr
Wersja do druku
We francuskich autach niektorych nie ma zapasu wogole. Jest tylko taki zestaw naprawczy w buteleczkach. Kilka razy stosowalismy to na trasie ale opona zawsze po tym byla do wymiany.
Pzdr
Zapytam co takiego chesz przewozić,że walczysz o centymetry?
Zawsze można kombi kupić,lub hak zamontować...
Ja u siebie kupiłem dojazdówkę o dużym profilu. Mogę pomieścić na niej zdecydowanie więcej bagażu niż na zwykłym zapasie i jest git. Jak chcesz, potem sprawdzę wymiar (średnica niemal identyczna z oryginalną oponą i przedni zacisk nie trze od środka).
O ile dobrze odczytałem, na oponie jest 115/85/18. Dojazdówka dopasowana od jakiegoś SUVa. Dobrze jest sprawdzić indeks nośności takiej opony. W Warszawie jest kilka warsztatów ogumienia z fakultetem dobierania dojazdówek do dużych aut. Swoją kupiłem w jednym z nich. Można było wjechać na podnośnik, założyć i sprawdzić jak pasuje.
Dzięki za informację:) Poszukam jakiejś firmy z okolic żeby dobrali mi koło profesjonalnie pod mój model.
Obiecałem, że zerknę jeszcze na felgę. O to, co głoszą wytłoczenia w stali:
3.5J x 18H2 x 33
MMD6119AA
98 12 02
98 12 03