-
Nie wiem czym kierujesz sie w wyszukiwaniu tych ogloszen ale ta sztuka przedliftowa za wieksza kase jeszcze mniej mi sie podoba.
Ma bardzo niski przebieg :) no i od fana marki a jakby inaczej.
Ja Ci nie doradze. Musisz jechac i lukac. Zwroc uwage na lakier bo na fotach wyglada na kilka odcieni.
Pozdro.
-
Generalnie sprawa wygląda tak - przesiadka z E34 M50B20 na E38 M52B28. W obecnym E34 z 95r praktycznie nie mam problemu z rdzą. Z E38 może nie być już tak różowo. Dlatego wyposażenie i tak jak dla moich wymagań mają dość bogate. Są Xenony, szyberdach, skórki klimaronik itp.... Brak tylko szpery którą ma moja E34. Tak że od roku rozglądam się za godną następczynią E34 w rozsądnych pieniądzach ale szału nie ma.
-
W srebrnej kiera obszyta na nowo.Przynajmniej tak na zdjęciach wygląda.
-
Kiera na bank obszyta na nowo co trochę dziwi przy tym przebiegu. Generalnie sami wiecie jak mało jest na rynku E38 które trzymają się kupy. Jakbym miał jeszcze szukać wypasu i jeszcze w ciekawym kolorze to można tak szukać do usranej śmierci i nic nie znalezć no chyba że cena nie gra roli to są takie perełki. Na cholerę ta fabryczna navi która nie nadaje się do niczego w dzisiejszych czasach? Lepszą navi mam w swoim telefonie ;) Trza brać to co jest w dobrym stanie, takie jest moje zdanie ;)
-
Mk4 i 16:9 sprawdza sie dobze. Z telefonu dzwonie a nie nawiguje.
Po co Ci podgrzewane fotele przeciez mozesz z domu wziasc termofor...
Po co 300koni jak 150 tez wystarczy do normalnej jazdy.
Wiec po co 7er?
Nie musi miec silnika, wypasu i koloru - i placisz za taka sztuke 18 kola hmmm twoja wola.
Wracajac do tematu to faktycznie na fotkach wyglada jakby kiera obszyta byla. Ale chyba nikt nie wiezy w ten przebieg...
-
@pokolacji
nie mówię, że nie warto tego mieć ;) Mnie trafiła się 2.8 w świetnym stanie za pół ceny tej z ogłoszenia i od 1 właściciela. Gdyby miała silnik 4,4 i navi to bym się nie obraził, ale dla mnie ważniejsze było to że auto nie ma grama rdzy i poza zwykłą przeglądówką nie musiałem w niej nic robić ;) Cięzko trafić E38 w takim stanie więc na to, że nie ma navi i paru innych gadzetów można przymknąć oko ;)
-
Teraz rozumiem :) dobra cena plus dobry stan to jak najbardziej.
Pozdrowka.
-
Byłem oglądnąć tę E38. I tak blacha raczej ok, 3 miejsca z małymi rudymi wżodami, wnętrze w miarę zadbane, skóra przetarta na boczku od kierowcy, pixele do roboty, 1 klp felg te co na zdjęciach. Na łączeniu skrzyni z silnikiem wyciek oleju i to nie mały, nie wiem czy to olej silnikowy czy od wspomagania. Co do silnika to zalany syntetykiem i pracuje dość cicho, vanosów nie słychać. Parę pierdoł do ogarnięcia m.i. lewa tylna szyba sie nie opuszcza. Jazda w miarę ok skrzynia chodzi poprawnie. Co do przyspieszenia jestem nieco zawiedziony słabo się to odpycha, mam wrażenie że moje M50B20 lepiej idzie a powinno być na odwrót. W trybie sport było troche lepiej ale szału nie ma. Nie wiem co z tym silnikiem (przyspieszeniem) poradźcie coś jak go zweryfikować.
-
Którą E38 byłeś oglądać? Tą z Dąbrowy czy tą.....ze Szczecina?
Pixele to nie problem, w Żorach są dobrzy magicy od liczników, naprawiają na miejscu i kosztuje to 300zł z 2-letnią gwarancją. Co do oleju i wycieku to oby nie był to olej ze skrzyni. Na stronie www.prnd.pl jest tam co nieco opisanie:
http://www.prnd.pl/automatyczna-skrz...n-ag,4,30.html
Jakbyś się decydował to sprawdź dokładnie źródło tego wycieku. Też mam poliftowe 728iA i jakaś mega rakieta to nie jest. Do normalnej jazdy wystarcza aż nadto (oczywiście mnie :) za resztę gawiedzi się nie wypowiadam. Żona ma e39 520i w manualu i wydaje mi się, że moje jest szybsze w starcie z bloku :), Vmax to wiadomo, że e38 wygra. W tej konfiguracji (automat, pusty czyli bez oliwy waży chyba 80kg!!!) 728iA waży ok. 1810kg więc nie oczekuj urwania dupy przy przyspieszaniu, choć mega zawalidrogą też nie jest. Musiałbym się przejechać tym i potem moim aby odczuć różnicę. 728iA ma 9,6s do 100, a e39 520i manual ma 10,2s. Vmax 228 vs 210 km/h.
Ciężko coś zza klawiatury doradzić. Mieszkam w Będzinie więc jakbys był przejazdem to wpadnij, przejedziemy się moją :)
BTW ta e34 touring PETROL MICA na OLX to Twoja?
-
Hej, tak ta E34 Petrol Mica.. to była moja. Sprzedana w dniu zakupu E38 z Dąbrowy.
Co do tej E38 posprawdzałem, przemyślałem i kupiłem.
Jest najzdrowszą E38 jaką oglądałem, zadbana, serwisowana w do 2011 w Niemczech do przebiegu ok 300 tyś. pełno faktur, rachunków cały segregator.
Wyciek jest z pod miski olejowej silnika po lewej stronie na wysokości rurki od bagnetu. Do zrobienia jeszcze mam zbiornik paliwa gdyż po zalani 60 l wachy pojawiło się lekkie sączenie na zgrzewie baku.
Odma też będzie do wymiany bo po dokręceniu korka wlewu oleju wydobywa się charakterystyczny dźwięk, ale ogólnie nie jest żle. Lakier cały orginał, szyby też. Chętnie bym porównał z inną 728iA to przyspieszenie, jak ogarnę sprawę wycieków i odmy to się odezwę i zrobimy spota. :smile: