:shock: :O
pędze do ASO ;)
jakoś tak myślałem że za czujnik to powiedzą miliard chociażby dlatego że to ASO i jakiś czujnik ;)
Wersja do druku
:shock: :O
pędze do ASO ;)
jakoś tak myślałem że za czujnik to powiedzą miliard chociażby dlatego że to ASO i jakiś czujnik ;)
I daj prosze znac jaki koszt. Az sam jestem ciekaw a bede sledzil temat na pewno!
ja za czujnik zapłaciłem 16zł jest to zamiennik w aso chcą bodajże 50zł a co do niego to uważam że nie warto kupować go w aso bo to jest zwykły włącznik i każdy dobry elektryk sam taki pewno da rade zrobic
acha zanim kupisz to sciągnij mieszek przy lewarku zmiany biegów będą tam dwa kabelki które idą od skrzyni i kostka, rozepnij ją i na włączonym zapłonie zrób na nich zwarcie powinny wtedy oświecić się wsteczne światła :) jeśli się nie oświecą to nie bedzie wina czujnika
Ekhm :) nie WD40 a ISOL - to jest środek do styków itp. WD40 wchodzi w reakcję z gumą i plastykiem, osłabia, pogarsza, a w ekstremalnych przypadkach wysusza i kruszy.Cytat:
Zamieszczone przez MCGUMA
Powiadasz "żarówki dwuwłókowe"? U mnie to właśnie stanowiło problem, tyle że kiedy kupiłem swoją pierwszą 735 miałem jedną z dwoma i jedną z jednym - żarówki muszą być równej mocy.
Wsadziłem kiedyś diodowe i nie wiem czy tylko mi to doskwierało, ale wyskoczył ponownie ten sam komunikat - zniknął po powrocie do tradycyjnych żarówek.
Nie pamiętam jakie tam dokładnie na stop idą, jednak reasumując powyższe, doszedłem do wniosku że lepsze jest wrogiem dobrego i lepiej trzymać się instrukcji użytkowania :D
w światłach stopu mają być żarówki jednowłóknowe 21W