Jak wytniesz katy to naprawde bedzie katastrofa ekonomiczna- 760 przestanie jechac.
Wersja do druku
Boss, a skąd masz takie informacje?
Impex w swojej wyciął katalizatory i twierdził, że auto dzięki temu jeździ porównywalnie z S600 Biturbo?
Pomijając smród dookoła auta którego ja chcę uniknąć, to może nie być głupie rozwiązanie, dla tego myślę w przyszłości o sportowych.
Chyba nie zrozumiałeś BOSSa...
Chciałbym odgrzać kotleta. Z analizy tego wątku wnioskuję, że żeby fajnie brzmiało trzeba zrobić tak jak na zdjęciu.
http://oi64.tinypic.com/1r9945.jpg
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Chcę uzyskać efekt jak wspomniano tutaj: dyskretne mruczenie podczas normalnej jazdy nie uciążliwe, a kiedy wcisnę gaz do dechy ma być ogień.
Dodatkowo chciałbym zrobić wydech podwójny.
Przepustnice z końcowego wydechu chcę usunąć, bo z tego co czytałem to daje tylko uciszenie odgłosu silnika na postoju i do pewnych obrotów. Z tego samego tłumika już bez klapki chcę poprowadzić rurę na drugą stronę i zakończyć to ładną końcówką.
Czy ktoś z doświadczeniem może się wypowiedzieć czy to razem fajnie "zagra"?
Ja u siebie zostawiłem cały przód wydechu seryjny, wyciąłem końcowy tłumik i dałem końcówki "na wprost" (jakiś "tuner" wyciął mi zderzak nad wydechem i wstawił jakąś wiejską końcówkę z tesco). Całość grzmi już od samego dołu, jeśli nie ciśniesz powyżej 2 tys obrotów to jest w miarę cicho, ale za to jak dajesz mocno to w pingu na pomiarze potrafi skoczyć na 130 dB :)
P.S. polecam tylko dla ludzi którym nie przeszkadza głośny wydech w samochodzie