-
u mnie też zaraz gaśnie po odpięciu i dodam że jazda z odpiętą jest możliwa ale bardzo uciążliwa i nie wkręca się normalnie na obroty
nie chcę nowego tematu otwierać więc zapytam tutaj zakładał z was ktoś przepływke do m30 z końcówką np 018 np z e24 z silnikiem m30? Były jakieś zmiany odczuwalne czy nie ma większej różnicy?
-
Ja dopóki nie kupiłem sprawdzonej przepływki z odpowiednim numerem, to jeździłem na przepływce z Senatora B i różnica była w zachowywaniu się ekonomizera - był "nerwowy" - lekkie przyspieszanie i już chował się za skalę. Ale poza tym nie stwierdziłem innych objawów. Odkąd jeżdżę na odpowiednim numerze Boscha nie widzę specjalnie różnicy ani w mocy ani w pracy silnika, tyle, że wskazówka ekonomizera jest mniej "czuła".
-
zavoli dzięki za info tylko że zgubiłem tą dolną czarną pokrywę i nie pamietam czy tam było 027 czy 0xx
-
zabrałem się dziś za to i okazało się że przepływka była zacięta na pełnym otwarciu , poza tym klapka chodzi luźno i dobrze dolega na zamknietym , zacina się tylko w położeniu na max. otwartym , pracuje chyba normalnie teraz , pytanie czy warto robić teraz to ala kasowanie błędów przez spięcie klem czy nic nie robić ? posiadam obecnie kilka przepływek ( w tym nie do końca sprawnych ) , wszystkie mają końcówkę 027
-
Co Ci da kasowanie bledow skoro masz walnieta przeplywke? W kazdej chwili moze znowu strzelic. Jezdzisz na otwartej klapie, taki to urok zwyklego gazu niestety. Poza tym kasowanie bledow ma sie nijak do przeplywki..
-
Bo chodzi o to ze na odpalonym aucie byla wyciagana wtyczka , przeplywka dziala normalnie po strzale byla tylko w otwarciu max zablokowana , samochod mam od wczesnej jesieni i jezdzi caly czas a strzelil tylko przez moja glupote , takze raczej kolejnego strzalu nie przewiduje ;-)
-
Panowie, a takie pytanie.
Czy jest możliwość sprawdzenia w jakiś sposób jaki dokładnie był przepływomierz fabrycznie założony? (numer części)
Bo z tego co tak czytam to podobno ma to znaczenie.
-
Damian jak ci walnęła przepływka to przejdź na termiczny przepływomierz. Ja wykonuje aktualnie takowy zabieg u siebie. Miałem już raz taki przepływomierz założony i jeździło auto elegancko. Ekonomizer też nie wariował.
-
To czekam na info z operacji :-)
-
Troche poczekasz bo fundusze mnie baaaaaardzo graniczają co mnie nieziemsko złości...