-
Odlaczenie alarmu odlaczy tylko alarm , wywal kanape po stronie kierowcy masz puche z modulami i duzo kabli , musisz ja odkrecic , sa tam plastikowe nakretki , delikatnie ja unosisz i odsuwasz i na sciance tej w wneki , dokladnie pod otworem zatrzasku siedziska przykrecony jest modul , w gornej jego czesci gdzie wtyczka z wiazka jest jeden bezpiecznik tylko od alarmu , jesli masz duze obc ( nie wiem jak jest z malym ) niestety tez przestanie dzialac poniewaz ma funkcje code , jesli masz komunikaty z obc na zegary niestety tez to padnie , podobnie jak odczyt temp zewnetrznej ....
-
vramzes, lepiej wkleić TWÓJ temat.
Będzie szybciej ;)
Co do lokalizacji ukrytego bezpiecznika, to widać go TU
-
No lepiej , ale mam tylko tel. teraz do dyspozycji
-
Ok, niestety to nie alarm. Wyjąłem bezpiecznik, po zamknięciu drzwi z kluczyka dioda nie zapala sie, wiec alarm jest rzeczywiście wyłączony. Mam ocb małe, temperaturę pokazuje prawidłowo.
Mechanik jeszcze obstawił czujnik położenia wału, ale nie będziemy w stanie tego szybko sprawdzić niestety. Co myślicie?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Jeżeli nie ma iskry i paliwa to mechanik ma rację. Zmierz go sobie żeby niepotrzebnie nie kupować ma mieć między pinem 1 a 3 560 ohm z tego co pamiętam.
-
Sprawdzales wogole prad na przekazniku pompy ?
-
A co za problem czujnik wału sprawdzić, mierzysz częstotliwość i to wszystko. Możesz podejrzeć na oscyloskopie. Wolne obroty około 200Hz. Obojętnie czym to zmierzysz, możesz nawet diodą i rezystorem, żeby się tylko świeciło.
-
Witam Panowie,
Po długiej przerwie chciałbym zamknąć temat - rzeczywiście winowajcą był czujnik położenia wału. Na szczęście udało sie znaleźć tani oryginał na olx, problem ustąpił i auto po zerwaniu zapieczonych hamulców ruszyło :)
Dzięki za pomoc!
J
Sent from my iPhone using Tapatalk