-
sprawdź czy nie masz przy sprzęgle czujnika który bierze udział w zmianie biegów przy manualnej skrzyni. Kiedyś spotkałem się z przypadkiem że w E36 bodajże przy manualu po wciśnięciu sprzęgła nie chciał dziad zejść z obrotów właśnie w okolicy 2 tyś. obr./min i powodem okazał się mały czujnik koło sprzęgła był uszkodzony ale nie dawał błędów w inpie ;) idź tym tropem ;)
-
No i jak tam udalo sie cos ustalić czy nic ?
-
witam ! wiec tak , nic nie kombinowalem od tego czasu bo zwyczajnie usteki przez ostatnie kilka dnie nie bylo a nie chce np. teraz odłaczyć tempomatu bo nie bede widział efektu bo czasem czsem zacinaja sie codziennie a potem np. dwa tyg spokój mimo przejechania 2.tyś km.
sprawdzałem , czujnika przy skrzyni sprzegła nie mam . tylko nad pedałem ale to chyba tylko do tempomatu?
myslicie ze faktycznie róznica wysokosci opon mogła by robic takie jaja ? pytanie czemu tylko raz na tysiac odpuszczen gazu nie spadala by z obrotów? poza tym nawet jak wymiar opon inny to co wtedy? krokowiec wiecej powietrza puszcza ?
pozdrawiam i licze na dalsza pomoc ;-)
-
problem rozwiazany , moze komuś sie to przyda , problemem był inny profil opon . tymczasowo pomaga wyłaczenie kontroli trakcji , ale musze zmnienić opony.