Wszystko zalezy od techniki parkowania. Ja uzywam tylko i wylacznie lusterek bocznych i PDC. Tak sie nauczylem i nigdy w zyciu nie obrocilem glowy. Jesli ktos ma klopot z zaparkowaniem to czarne szyby jak najbardziej beda przeszkadzac
Wersja do druku
Wszystko zalezy od techniki parkowania. Ja uzywam tylko i wylacznie lusterek bocznych i PDC. Tak sie nauczylem i nigdy w zyciu nie obrocilem glowy. Jesli ktos ma klopot z zaparkowaniem to czarne szyby jak najbardziej beda przeszkadzac
...popieram w 100%.
Tez nigdy nie obracam się przy parkowaniu,lusterka boczne + PDC wystarczą (czasem nie ma bocznych szyb ani tylnej, parkuje sie na samych lusterkach).
A wracając do tematu jestem jak najbardziej ZA roletami, czasem chcesz "wpuścić" trochę słońca i rozjasnic wnętrze to sobie po prostu opuszczasz rolety, z folią tego nie zrobisz.
A można dołożyć tylko rolety w drzwiach? Wystarczy kupic tylko ten zestaw z allegro i będzie ok? Nie sa potrzebne dodatkiwe moduły? Mam przyciemnione szyby ale slonce i tak swieci ze corka nic nie widzi w tablecie.
Ja miałem tylną.moduły w drzwiach zostały stare.Tylko wpiołem w nie dodatkową kostke od rolet.Ważne,by kupić boczki kpl.z przełącznikami i instalacją.Przełączniki chyba z tego co pamiętam nie pasują z polifta do przed.
A to super wystarczy kupić kompletną instalację i do dzieła. A muszę zmieniać przyciski z przodu? Bo w sumie jeżeli to tylko wymiana przycisków to spoko ale jak trzeba dodatkowe przewody ciągnąć to wolę sobie odpuścić. Wystarczyło by mi żeby sterowanie roletami było w tylnych drzwiach . O ile tak będzie działać.
Jeżeli kupisz komplet z modułami to nie musisz ich kodowa! Jak bez to bez kodowani a nie bedzie działać! Wiązki muszą być z rolet z kompletu bo były dwa rodzaje wtyczek do silników rolet. Bzdura jest ze przyciski rolet z przed liftu i polifta są inne- są identyczne i kompatybilne w obu wersjach! Nic nie ciągniesz do przednich drzwi! Kodujesz tylko moduły. Do tylnej rolety trzeba pociągnąć 1pin do klimatronika
Czy w zwklych modulach jest miejsce zeby podlaczyc te rolety?? czyli musial bym kupic komplet z tylnych dzwi lacznie z boczkami, przyciski do przednich drzwi czy wogule nie musze ich zmieniac? Bo co do kodwania wystarczy dodac fa od rolet i przekodowac moduly drzi?
Z kodowaniem masz racje- tak zrobisz! Moduły niczym się nie różnią! Wiązki muszą być nowe! Przodu się nie czepiasz!!!
Lysy ale właśnie polift ma inna instalacjie i nie padują przełączniki.Kostki mają inne.Coś mi tak świta w głowie,ake 3 lata temu to robiłem i właśnie pamiętam źe miałem w ręku przełączniki z innymi kostkami.
Instalacja drzwi jest inna ze względu na inne wtyczki do silniczka rolety. Przerabialem temat wielokrotnie