http://allegro.pl/polerowanie-wibrac...082680118.html ale widziałem oferty od 200zł muszę poszukać
http://allegro.pl/polerowanie-wibrac...082680118.html ale widziałem oferty od 200zł muszę poszukać
Starszy nie znaczy bardziej doświadczony lub mający pojęcie...
Polerowanych rantów się nie maluje. Jeśli miałeś kiedykolwiek do czynienia z polerowanymi kołami, albo masz chociaż elementarne pojęcie o malowaniu czegokolwiek i jakąkolwiek farbą to odpowiedź powinna być Ci znana, lub po tych moich wskazówkach, powinna Ci ona w głowie zakiełkować. Jeśli tak nie jest, to ja się strzępić nie zamierzam ;)
Miałem kiedyś polerowane felgi w Porsche BBS-y i nie były niczym malowane :)
Powiem ci chłopcze że czepialski jesteś.Napisalem źe mialem polerowane felgi i uważam że bez zabezpieczenia ich lakierem trzeba bardzo dbać o nie i polerować co 3 tygodnie pastą.A fabrycznie nowe mają powłoke lakieru jakiegoś tam.Mało tego to zadzwoniłem do tego gościa z linku z alegro żeby ci udowodnić że lakieruje sie.Efekt 20% słabszy ale dużo bezpieczniejszy.Jak ktoś chce sie bawić w polerki co pare tygodni to prosze,jego wybór.Więc dlaczego sie nie maluje mądralo polerowanuch elementów.???? Oświeć mnie znowu bo zajady mi sie robią.Gość z alegro robi felgi i maluje 50% polerek.Ale ty dalej że sie nie maluje :D
MOD EDIT:
jaro5
Jeszcze jeden post zaczepny do kogokolwiek z Forumowiczów poskutkuje odpoczynkiem na tyle długim że do tych co teraz mówisz "chłopcze" będziesz mógł mówic per "dziadku"
Pozdrawiam.
żeby był 20% lepszy efekt, sam sobie odpowiedziałeś :P Sebek pisał, że chce mieć lustro a przy lakierze nie ma takiej możliwości.
Martynka wszystko sie zgadza.Naj efekt jest bez lakieru,wiadomo.Ale można nałozyć powłoke wbrew opini wyjadacza tego forum.To są felgi i na nich sie jedzie a nie tylko poleruje i ogląda.
Spokojnie Panowie :RpS_tongue:
Nie będę niczym felg po polerowaniu zabezpieczał - felgi idą do projektu który nie będzie się poruszał na codzien.
Dzwoniłem dziś do Authentic Cars i za wypolerowanie rantów w 2 częściowych 20tkach wołają 400 - 500 zl.
Termin realizacji to około 2 miesiące.
Polerkę wibracyjna proponują raczej do jednoczęściowych felg.
Do 2 częściowych BBSow 20 cali zalecali by ranty tradycyjnie + rotory wibracyjnie - koszt 2500 zl.
Dowiedziałem się także ze powłoka wypolerowana wibracyjnie rożni się od tej spolerowanej tradycyjnie i ze po jakimś czasie zabieg należy powtórzyć.
Tylko nie mów że chcesz włożyć 20' co e32 :razz:
Tuczi77, ma rację! Jak lustro to tylko bez lakieru! Przerabiałem ten temat w moich BBS-ach. Do pielegnacji używałem tylko myjki ciśnieniowej gąbki i dobrego szamponu, nigdy niczym nie zaszły. Wiadomo jak ktoś będzie latał na nich w zimie to efekt polerki za jakis czas zaniknie oraz pojawią się wżery, trzeba będzie powtórzyć cały zabieg:-(
Największym problemem były szpilki gdyż chromowanie starych szpilek na których są "mikrowżery" na długo nie starcza (w moim przypadku tak było). Polecam zakup nowych(Niełatwo dostać) W warsztacie w którym robiłem polerkę mieli felgi demonstracyjne, po zabiegu polerowania zaprosili mnie abym ocenił efekt i rozważył lakier bezbarwny, po porównaniu koło w koło decyzja była prosta, żadnego lakieru! Pozdrawiam