Na stronie liqui-moly przy opisie Cera Tec'u znalazłem taki zapis: "Nie stosować w silnikach oraz przekładniach wyposażonych w mokre sprzęgło!" Jak to się ma do naszych silników (np. M60B40 z 5HP30)?
Wersja do druku
Na stronie liqui-moly przy opisie Cera Tec'u znalazłem taki zapis: "Nie stosować w silnikach oraz przekładniach wyposażonych w mokre sprzęgło!" Jak to się ma do naszych silników (np. M60B40 z 5HP30)?
do silnika w takim razie można bez żadnych przeciwwskazań i naszych skrzyń manualnych również, natomiast w automacie występują kosze z tarczami i przekładkami i to by wykluczało zastosowanie tego preparatu. Zapewne jest niebezpieczeństwo ślizgania się jeżeli ma on zmniejszać tarcie i pokryć wszystko powłoką ceramiczną
do silnika w takim razie można bez żadnych przeciwwskazań i naszych skrzyń manualnych również, natomiast w automacie występują kosze z tarczami i przekładkami i to by wykluczało zastosowanie tego preparatu. Zapewne jest niebezpieczeństwo ślizgania się jeżeli ma on zmniejszać tarcie i pokryć wszystko powłoką ceramiczną
Witam wczoraj na TVN turbo widziałem w Nowym gadzecie taki jakby test tego wynalazku . I jestem w szoku na hamowni z auta 101km po zastosowaniu wyszło 106km a najlepsze ze wypompowali olej z auta i po 30 min pracy bez oleju kompletnie nic się nie stało. Więc zastanawiam się czy ktoś stosował ten wynalazek w e65 3 litrowym dieslu?
sam jestem ciekaw jak to działa i czy jest jaka kolwiek zauważalna różnica , kiedyś do terenówki którą miałem ( a że ciężko pracowała w terenie , rajdy , spoty itd ) dolałem specyfik z tygrysem na etykiecie zakupiony w sieci sklepów Fota , niekoniecznie coś się zmieniło .... co przwda troszkę inny preparat niż te ceramizery ale działanie miał mieć podobne .... także jestem sceptyczny , natomiast czytając wypowiedzi znowu sie zastanawiam czy warto
No dobra, ale jak to się dolewa do oleju, to potem taka powłoka ceramiczna tworzy się wszędzie, w tym np. na wałkach rozrządu, wałkach mimośrodowych, VANOSach itd, czy im to nie zaszkodzi bardziej, niż pomoże?
do silnika możesz, to info o mokrych sprzęgłach dotyczy raczej moto gdzie tarcze pracują w oleju, czasem jest to ten sam olej co w silniku wiec zalanie układu tym specyfikiem powodowałoby ślizganie się sprzęgła i palenie tarczek.
dzwoniłem do znajomego który ma sklep z częściami i olejami już kilka dobrych lat , ma bardzo dobrą opinię a poza tym znam go osobiście i nigdy kitu mi nie wciskał , zawsze polecał pewne rzeczy a inne odradzał ( jeśli chodzi o części itd ) , zapytałem go o tego cerateca LM , potwierdził że jest ok , że sam używa i na pewno zauważył cichszą pracę silnika oraz " płynniejszą " pracę .... już kazałem odłożyć mi jeden na próbę ;)
A można go stosowac w 3 litrowym dieslu?