Na odległość ciężko stwierdzić co jest przyczyną stuków,może być to tuleja bądź sworzeń któregoś z wahaczy lub górne mocowanie amortyzatora (poduszka).
Wersja do druku
Na odległość ciężko stwierdzić co jest przyczyną stuków,może być to tuleja bądź sworzeń któregoś z wahaczy lub górne mocowanie amortyzatora (poduszka).
Równo z oponą to chyba lekka przesada. Ja mam lekko obniżone auto (zielone sprężyny) i dziś założyłem na przód całkowicie oryginalne koła R15J7 ET20 i opony 225 / 60 / R 15. I koło jeszcze nie jest równo z błotkiem (jest pod błotnikiem 1 cm może) to jednak przy jeździe po dziurach aż trochę strach żeby bieżnik nie spotkał się z błotnikiem.Cytat:
Zamieszczone przez MCGUMA
Więcej obniżonego bym nie chciał... jakbym miał wybór to może wolałbym nawet trochę mniej.
Pozdrawiam
Jakoś nie mogę znaleźć opisu sprężyn. Możecie mi wyjaśnić co poszczególny kolor oznacza w przypadku e32? I czy w przypadku takiej (niebieskiej) sprężyny amor seryjny powinien być zamieniony na jakiś specjalny?
Moje niebieskie dają taki efekt, koło jeszcze nieschowane za bardzo. Jednak jest już kłopot na podjazdach i chodnikach.
http://img510.imageshack.us/img510/6367/c104603713.jpg
Kolor sprężyn zazwyczaj nie ma znaczenia - różne firmy malują różnie. Czasami ( np H&R) były te same numery sprężyn w różnych kolorach ( np szara i zółta) np obie do e34 ale do innych silników lub z innym obniżeniem.
Twoje auto nie wygląda na bardzo obniżone. Ogólnie seryjne amortyzatory mogą współpracować ze sprężynami obniżającymi do -40mm - a w twoim wypadku chyba mniej nie będzie więc raczej nie masz się o co martwić.
Co nie zmienia faktu że obniżone zawieszenie musi być trochę twardsze, a co za tym idzie zawieszenie będzie się szybciej zużywać.