Tylko 745i lub jak jest kasa to 750.koniec kropka
Wersja do druku
Tylko 745i lub jak jest kasa to 750.koniec kropka
przemtos : 735 spokojnie wystarcza ale jak się woli większe wrażenia z jazdy to oczywiście 750 wskazana ;)
Czy w e65 740d tez trzeba silnik wyjmować do turbin jak w e38 740d ???to powodzenia za 1200zl.
Turbiny po regeneracji często wracają na gwarancji co równa sie zwiększenie kosztów wymiany - no chyba, że robisz u tych co regenerują to raz a dwa efektywność auta tez pozostawia wiele do życzenia na takich turbinach, po za tym wtryski itd itp. Diesel jest dużo droższy od benzyny w utrzymaniu, a szczególnie V8. Chociaż następne auto planuje 530 lub 730d ale F :)
No to nie pisz że regeneracja turbiny 1200 i już.Dodaj koszty wyjęcia silnika.A jak dojdzie do reklamacji turbiny to już masakra,silnik wyjąć i wkładać po raz kolejny.
Kumpel w e39 3 albo 4 razy wyciągał i wkładał, ostatną kupił używaną i dopiero ta dała rade.
Kupując 7 warto wziąć pod uwagę żeby naprawdę była porządnie wyposażona, łącznie z kanapa w prądzie, a to nie takie oczywiste. Wolalbym w 745 zrobić rurke gdy będzie potrzeba i nim latac niż ładować się w diesle które tanie w utrzymaniu wcale nie będą. I przebiegi też swoje mają.
Ja polecam 760. Problem z rurką praktycznie nie występuje. Czasami problemy sprawiają pompy wysokiego ciśnienia, ale np u mnie pompy od nowości, a auto ma 240k przebiegu i lata aż miło.
Diesla miałem w e38 przez 3 lata, nie mogę narzekać ale na wszelki wypadek kolejnej loterii nie kupiłem ;)