-
A u mnie był to jeden z objawów padniętego czujnika położenia wału korbowego, który również błędu nie wywalał... Nie masz czasem tak, że ciężko Ci odpala i nie zauważyłeś jakiegoś wzrostu spalania?
PS. 740 manual... cholerka przejechałbym się kiedyś z ciekawości czymś takim. Pewnie 750i spokojnie zostawiasz w tyle?
-
Raz tak miałem ze kręciłem ze dwie czy trzy sek dłużej niż normalnie.
750 ponoć zostaje.ma gość u nas 750 ale to raczej wspomnienie i nie będzie to dobrym wyznacznikiem bo kolega 325 ostatnio chciał go wyprzedzać tylko nie było gdzie :-)
-
podejrzany jest mocno przepływomierz kolego użyj najprostszego posobu jak tu ci kolega radził przejedź sie bez przepływki w sensie z odpiętą :)
-
Jeździłem. Niby lepiej ale dalej falowały. Częściej gasła. Wczoraj na kompie wywaliło błąd czujnika wałka rozrządu.Czujnik wymieniałem jakiś czas temu ale kupiłem używazny i nie wiem czy po jego zamontowaniu kasowałem błędy. Jeśli po podłączniu w pon dalej będzie ten błąd to sprawa będzie jasna...
-
Problem rozwiązany. Przepustnica była mocno zasyfiona. Po jej wyczyszczeniu problemu juz nie ma.obroty się normalnie zachowują tek ze auto mam w pełni sprawne. Korekty na poziomie -1 i -3 zero błędów na kompie :-)
-
Ja obstawiam TPS lub brudną przepustnicę. Przepustnica nie domyka się do końca, TPS świruje i stąd takie objawy. Na dzień dobry bier IPA do ręki, pędzelek i nacieraj z tematem. Jak nie pomoże to będziemy myśleć dalej.
EDIT: sorry, nie doczytałem że rozwiązałeś problem ;]