Czegoś tu nie kumam - co to ma do rzeczy z reflektorami ?Cytat:
Zamieszczone przez Kristo
Wersja do druku
Czegoś tu nie kumam - co to ma do rzeczy z reflektorami ?Cytat:
Zamieszczone przez Kristo
Sorki ale rozbawiło mnie to na maxa :D:D:DCytat:
Zamieszczone przez wojtekd
pomysł oczywiście genialny ale żeby na takie coś wpaść to nie wiem co trzeba mieć w głowie ;) na pewno trzeba być oryginalnym :D
Męczy mnie powyższy patent. Powiedz kolego co z tego wyszło? Bo patrząc na to jak wyglądają naczynia :-D klosze powinny wyglądać jak nówki. Jezeli tak jest to skorzystam ale przy Alchambrze staruszka bo juz ma tragedię ze światłami i prosil mnie abym je doprowadził do ładu jak sie zrobi cieplo
1. PASTA POLERSKA DO POLERKI NA MOKRO (LAKIERU)
2. MASZYNA DO POLEROWANIA LAKIERU
3. KTOS KTO TO POTRAFI OBSLUGIWAC (LAKIERNIK )
4. 15 MINUT I GOTOWE .
MI TO ZROBIL W MOIM E65 POCZATKUJACY LAKIERNIK. WYSZLO :D
Ja polerowalem i wyszlo "zacnie" ;DCytat:
Zamieszczone przez Adam Maciejewsk
papier scierny od grubszego po 2000 i polerka.
troszke trzeba poswiecic temu..
Witam
odświerzam temacik bo moje klosze są najogólniej rzecz biorąc MATOWE!!
A uświadomiło mi to spotkanie we Wrocławiu i piękne klosze Wiesia - pozazdrościłem i też takie chce :P
i tutaj pytanie czy takim środkiem wogóle warto się zabawiać i próbować to doczyścić?
http://moto.allegro.pl/meguiar-s-pla...250639677.html
macie może jakieś doświadczenia z tym środkiem? (prosze o opinie jeśli macie)
czy mam od razu jechac na polerke mechaniczną - lub zrobić ją samemu??
np tak : http://wasze.motofakty.pl/artykul/cz...stikowego.html
Mod Edit:Bez osobistych wycieczek prosze :D
Adaś jeśli masz czas i ochotę to sposób opisany na forum da na pewno lepszy efekt niż sam Meguiar. Co prawda koleżka z papierem 320 moim zdaniem lekko przesadził i w zupełności wystarczy zacząć od 600, potem 1000, 1500 i 2000/2500. Na koniec zwykła pasta tempo i będzie git. Dodam tylko, że łatwiej byłoby wymontować reflektor i robić to w domu niż działać na aucie ;) Czas ok. 1h na lampę. Nie musisz też używać pada do wiertarki. W zupełności wystarczy ręka, tyle że będzie później trochę bolała :P
P.S. Jeśli zdecydowałbyś się na wiertarkę to ok. 1000-1500 obr./min ;)
Ok, Panowie, od teraz prosze na temat ;D
Ja tez sie przymierzam do polerki. W de mozna kupic same szkla, lecz cena jest zaporowa.
Ja dodam tylko, że ostatnio czytałem na forum Meguiars'a, aby nie zaczynać wcale od grubego papieru - specjaliści radzą rozpoczynanie prac od 2000-2500, a to dlatego, że może się okazać, że stosowanie grubszego papieru było niepotrzebne (a stosowanie grubszego jest trudniejsze - łatwo o stworzenie nierównomierności na powierzchni reflektora). Oczywiście wszystko można w miarę na oko ocenić, bo jeśli reflektor jest po prostu matowy, ale nie ma wżerów, nie ma najmniejszego sensu traktować go papierem o gradacji np. 600. Gorzej, gdy są ślady po kamieniach..
Działanie Meguiarsa masz pokazane w ostatnim poście w moim blogu. Rys ci on nie usunie ale plastik zrobi się bardziej klarowny. Poprzednio próbowałem papier ścierny / pasta Tempo i nie byłem do końca zadowolony. Efekt PlastX według mnie jest lepszy. W odległości około metra od auta klosze wyglądają jak nowe. Polerka wiadomo że mechaniczna jest lepsza ale i po ręcznej będziesz miał efekty.