yyy a jaki silnik moge tam wrzocic ??oprocz 2.8 i slabszej v 8.
taki zebym nie musial nic przerabiac z wtyczkami itp
Wersja do druku
yyy a jaki silnik moge tam wrzocic ??oprocz 2.8 i slabszej v 8.
taki zebym nie musial nic przerabiac z wtyczkami itp
Przy 200 tyś. jest tak jak mówi Jakub, Twój motor wygląda jakby miał ze 600 tyś, raczej nie masz zielonego pojęcia o tym co kupiłeś. Jak wkładać to tylko to samo co było a ten motor w dobrym stanie ciężko dostać. Najlepsza moja rada to rozbierz ten motor poskładaj go jak trzeba i pokochaj markę albo potem sprzedaj auto bo wydaje mi się, że porwałeś się z motyką na słońce.
to moja druga 7.roznia sie tylko kolorem,pierwsza jak kupilem miala 68,000 mil i dwóch wlascicieli pelny servis w aso.tak na pol roku przed wypadkiem zaczela mi grzechotac przy kazdym paleniu a miala 93,000.a olej 2x wroku zmienialem na castrola juz nie pamietam ale to chyba 0w40.a ta mam 3 lata i jak kupowalem to przez jakos 2 lata nic dopiero od kilku miesiecy zaczela grzechotac przy paleniu.zrobilem 25,000mil.wiec mialem 2 i juz wiem ze te silniki to psu o bude
Słychać na filmie brak ciśnienia oleju, a że napinacze hydrauliczne, to po kilku paleniach rozleciał się rozrząd. Możliwe, że poluzowały się śruby pompy tak, że ciśnienie szło bokiem. Inaczej pompa oleju nie zawodzi z dnia na dzień. Chyba, że pękł lub spadł łańcuch, ale przy tym przebiegu, aż dziw bierze.
znalazlem warsztat ,koles najpierw rozbierze i zobaczymy co i jak .dzieki jeszcze raz wszystkim za pomoc:encouragement:
wiatm.auto powiedzmy zrobione,troche zeszlo prawie dwa mies.ale ale jezdzi,posypal sie w slizg ,doslownie sie rozsypal.odebralem auto w zeszly czwartek i zaraz wypierdzielilo blad czujnika polozenia walka i dotego sade lambda przed katalizatorem.od wczoraj strasznie trzesie na luzie i wydaje sie,ze na wyzszych obrotach jest juz lepiej.czy przyczyna telepania moze byc lambda czy cos jeszcze?
wywala blad czujnika polozenia walka rozrzadu i sondy lambda przed kat.bank 1.silnik nie wkreca sie wogule na obroty,trzesie silnkiem.
czy sonda przed kat.moze dawac takie objawy?
Telepanie na wolnych obrotach może być powodowane przez uszkodzoną sondę. Brak chęci wkręcania się na obroty(po dodaniu gazu do końca) nie może być efektrm niesprawnej sondy. Prawdopodobnie awaria czujnika powoduje wszelkie opisywane przez Ciebie objawy. Bardzo możliwe ze masz też źle ustawiony impulsator na wałku.
ale bylo wszystko ok po zlozeniu auta do kupy.ladnie sie wkrecal nie bylo zadnych problemow,tylko wyskoczyl blad czujnika polozenia walka rozrzau bank 2 i sonda przed kat.po tygodniu zaczely sie problemy,trzepalo na wolnych ale juz w drodze bylo wszystko ale po dwuch dniach ledwo jezdzi wogule.max predkosc to mniej jak 30km/h wogule nie reaguje na gaz a koles mi tu rece rozklada(mechanik ,ktory to robil)
Wymień ten czujnik wałka. Sonda będzie dawala kiepskie obroty jalowego. Odlacz czujnik walka i sondy. Będzie chodził w awaryjnym, położenie walka będzie bral z walu. Jak nie będzie lepiej to rozrząd do kitu.