A ja myślałem, że wtedy wymienia się czujnik na nowy... Człowiek całe życie dowiaduje się czegoś nowego.
Wersja do druku
A ja myślałem, że wtedy wymienia się czujnik na nowy... Człowiek całe życie dowiaduje się czegoś nowego.
lepiej go odłączyć lub zamienić wtyczki dla pewności :)a póżniej wymienić na nowy:)
Benzyne masz czy jeździsz na żyda?
Możesz tez sprawdzić regulator ciśnienia paliwa.
Wydaje mi się, że gdyby siadł regulator, to w ogóle nie było by mowy o zapaleniu, bo zalewałoby świece o ile pompa paliwa jest sprawna i daje właściwe ciśnienie.
Możesz spróbować zmostkować przekaźnik od pompy i zobaczyć czy zapali.
Kiedy kopułkę wymieniałeś?...Czy przed problemami jeszcze czy jak już miałeś problem...ja miałem identyczne objawy z moją pierwszą 7er 730i M30B30...też się męczyłem długo...winowajcą okazał się czarny nalot w kopułce...po wymyciu wewnątrz benzyną ekstrakcyjną jak ręką odjął i problem nigdy nie wrócił...dodam jeszcze raz,że objawy były identyczne jak u Ciebie...Pozdrawiam.
Pompa paliwa jest sprawna 100%. Kopułkę wymieniałem niedawno ale przed problemami z odpaleniem. Problem zaczą się wczoraj rano.
No to widocznie mróz zaatakował - ja bym przeleciał wszystkie przekaźniki, czujniki, bezpieczniki, wtyczkę z pompy paliwa kontakt sprayem i zobaczył czy jest efekt.
Wyczyść tę kopułkę od środka...nie zaszkodzi a pomóc może...