-
rozejrzałem się, nadzieja w zakładzie regenerującym przekładnie hydrauliczne, jak ogarnę temat to podzielę się wiedzą,
a wiec to wyglada to tak:
Załącznik 7413
Załącznik 7414
Załącznik 7415
na tłoczysku jest duzy oring i na trzpieniu (bardziej taka okrągła uszczelka),
może, ktos pomoże co z tym zrobic
-
Myślę, że możesz spokojnie podjechać do sklepu z uszczelkami i coś dobrać. Oring to luzik, a ta płaska uszczelka jest gumowa, czy to jakiś polimer?
Wygląda to banalnie, będę musiał się za to zabrać również u siebie.
-
wybieram się do zakładu zajmującego się przekładniami, napisze co wyszło z tej wizyty, to plaskie to nie uszczelka tylko blaszka która dociska oring, a trzpien porusza się w uszczelce która jest wyrobiona, tego nie rozbierałem
-
Daj znać koniecznie co wyjdzie z tej wizyty.
-
no nie uzyskałem pomocy w zakładzie, bede jeszcze probował w innym,
ale oring gumowy mam zakupiony, problemem jest natomiast wybicie simeringu z tego palstiku
Załącznik 7416
od gory widac kolnierz, wiec tedy nie wyjdzie
a od srodka, widac no wlasnie co to jest,
Załącznik 7417
Załącznik 7418
jakis kolnierz z plastiku aby mogl sie zaprzec? ale w jaki sposob byl zamontowany ?
od gory prbowałem go wybic nie drgnał, w kazdym badz razie zamowiłem uzywke, a z tym bede walczył dalej
znalazłem taki artykuł, jest pokazane jak wyciagnac ten simering,
http://bmw8.us/Brake%20Booster%20Rebuild.htm
tylko nie znam jego wymiarów
-
Chyba mam gdzieś potrzebne ci rzeczy tzn pompe i rzekome wspomaganie wyjęte z 735 z 87r
Bartek z 750 też mam jakieś części układu hamulcowego jakbyś potrzebował 750 z 90 lub 91r już nie pamiętam
-
Hej Jarek z przyjemnością wezmę taki secik, daj znać na priva. Pompa plus serwo.
Wyprasuj ten simmering jak na załączonej instrukcji (swoją drogą kapitalnie, że ją znalazłeś) i najwyżej pomierz. Ale wydaje mi się, że jakieś oznaczenie na nim musi być.
-
Jakby Jarek nie znalazł to ja mam to NA PEWNO :D