http://www.aso-bmw.pl/product/view/id/18873/
Wersja do druku
z przedliftowym mocowaniem nie ma problemu, kupujemy polift i dajemy tulejki 14/12. działa, sprawdzałem na jednym pacjencie.
jedyna różnica w przedliftowym mocowaniu amortyzatora a w polifcie to średnica otworu na szpilkę tłoczyska. W polifcie jest to 14mm a w przedlifcie 12mm. Ja dałem obie poduszki do speca od tokarki i w 10 minut mialem wytoczone tulejki ze średnicą wewnętrzną 12 mm i zewnętrzną 14 mm na tyle ciasno spasowane żeby je trzeba było wprasować do polifta, żeby nie latały. Po wprasowaniu ich każdy wymiar poduszek przed i po lifcie był idealny taki sam. Całość sprawdzałem pod względem działania i montażu na jednym z forumowych aut.
Muszę poszukać w garażu bo miałem tych tulejek więcej... ale jeżeli myślisz o wymianie nie tylko poduszek ale i amortyzatorów to nie ma co kombinować z amortyzatorami przedliftowymi tylko kupuj polift i do tego nowe poduszki poliftowe i płytki ograniczające bo też mają większą średnicę niż stary typ. Całość jest całkowicie zamienna, kolumny mcpersona są takie same.
Jeszcze do kompletu dorzucilbym laczniki stabilizatora