-
Lampy i tak bym zmienił,jest dużo ofert za ok 2kafle z ledami.
Diesla juz nie chce i jest to dla mnie już zamknięty temat. 2.0 nie jedzie a 3.0 czy 3.2 za dużo pali żeby dzień w dzień nim robić tyle km.po prostu era ekonomicznych ropniakow się skończyła. No chyba ze wrócę do diesla w jakimś triturbo :-)
Na forum a6 właśnie wyczytałem ze ten silnik pod LPG jest ok.
-
Z tego co wiem to ogólnie silnik 2.4 jest bardzo okej.
Wszystkie silniki MPI Audi dobrze znosiły LPG, a przy tym są naprawdę trwałymi jednostkami.
Chcesz koniecznie w manualu?
-
przez sam brak xenonów nie zrezygnowałbym raczej z obejrzenia ładnej furki a to co ewentualnie da się stargować można w doposażenie zainwestować. chociaż i tak kłaniają się do tego wszystkie opłaty...
-
Opłat wiem ile jest bo sprowadzam trochę tego z de. Jednak w takim zestawieniu jakie mnie interesuje (kombi,czarne,2.4,) ciezko znaleźć w de w rejony które ja jezdze dlatego wole komuś dać zarobić te parę zł.Jest tego troche ale silniki nie te co mnie interesują.
Skrzynia mi (w sumie to jej) obojętna. Dobrze radzi sobie z biegówką ale na automat w esce też nie narzeka. Ale jednak skłaniał bym się ku manualowi z racji tej iż wolałbym uniknąć drogich awarii.
Silnik jest w końcu na pasku czy łańcuchu? Nawet jeśli łańcuch kosztuje 7tys to kto je wymienia? Miałem masę aut na łańcuchu i nigdy nie robiłem rozrządu. Raz mi się łańcuch urwał ale przebieg na pewno powyżej 800t km był
-
Chyba lepiej brać jednak manual, bo w tym silniku występująca skrzynia to tylko multitronic, która nie cieszyła się*zbyt pochlebnymi opiniami, a aktualnie usunęli ją z produkcji już w ogóle.
Ale to już jakiś kolega pisał wcześniej w tym wątku że skrzynia jest wadliwa.
A wersji w 4.2 334km MPI byś nie chciał? Spalanie na LPG 16-18L to chyba nie jest jakoś mega dużo, a jednostka jest niezawodna.
-
No jesli była by kombi to dlaczego nie...No ale to znowu automat :)
-
Przeglądałem właśnie Mobile.de i nic ma nic specjalnego w kombi, nie wiem też w jakim budżecie chcesz się*zamknąć ale wnioskuje po linku z allegro że ok 30-35k a w tych pieniążkach, mały wybór mamy.
Automatem się nie przejmuj, jest tam już tiptronic a one naprawdę mają dobrą opinie, nie to co S-tronic czy Multitronic.
Oraz warto zaznaczyć że wybierając 4.2, automatycznie łatwiej natrafisz na lepsze wyposażenie oraz niezastąpiony napęd Quattro !
-
No tak 35t to górna granica. Myślę ze na auto którym ma jeździć na co dzien do pracy nie ma sensu wydawać...
-
Wiem że nie mieści się w tych pieniądzach, ale nie mów że jest zły :
http://otomoto.pl/audi-a6-4-2-s-line...C35347825.html :)
-
Edzia ma ciężki obcas i 4.2 by się jej na pewno spodobało ;)