pewnie zle poskładany valvetronik i nie domykają się zawory
Wersja do druku
pewnie zle poskładany valvetronik i nie domykają się zawory
A czy on sam nie powinien ustawić się w dobrej pozycji?? Sorki jeśli coś mi się pomyliło ;)
Ustawiałem rozrząd przyrządami, ale wiadomo mogłem zrobić coś nie tak, chociaż wątpię. U mechanika powiedzieli, że już się nie opłaca robić tego silnika i najlepiej go wymienić na inny. Wyśmiałem ich, że nawet nie podejmą się próby jego rozebrania i w poniedziałek jadę po samochód i zaczynam go znowu rozbierać. Tak jak kolega Jaro5 pisze przyjrzę się Valvetronikowi. A może jeszcze na coś mam zwrócić uwagę?
Szymon podaj mi do siebie numer a Ci wytlumacze w czym leży Twój problem . Napisz mi PW a zadzwonie albo sam do mnie zadzwoń 531 813 430
Witam poszukuje elektryka (wysokich napięć :P ) który mi zrobi synchronizację stacyjki z kluczykiem, bo do DISa jestem za tępy a INPą sam nie mogę, bo jakiś błąd wywala.
Przede wszystkim w E65 nie ma EWSa!! A diagnozy stawiane w jego kierunku wywalilem jako OT.
Otworzysz Auto swoim oryginalym pilotem ?? Rozrusznik tez kreci wiec cas kluczyk rozpoznaje i wiec nic sie nie rozsynchronizowalo.
Ale jesli koniecznie chcesz to moge Ci to ponownie zsynchronizowac :)
Stawiam na zle zlozony silnik i jesli probowales go odpalac to niestety "wrozba" mechanika ktory twierdzi ze jest po nim prawdopodobnie niestety sie sprawdzi
Skoro silnik działał do końca przed uszczelniaczami a po wymianie nie trybi to...... odpowiedz jest prosta.Coś poszło nie tak przy tym zabiegu.Pytanie co? Niezły mechanik co każe silnik zmienić na inny.Dziwie się niektórym ludziom,bez URAZY....mają E65 a szkoda im na mechanika 2-3 tyś wydać.Było e 46 kupić a nie kaleczyć serie 7.
Jaro5 czy to 7er czy 3er nie ma różnicy...Widzę że jednak wiele osób na forum jest przekonana że 7er to jakiś wyższy status.... Auto jak auto a dla wielu z poza forum to już stare pudło niestety .e46 często są już w PODOBNYCH cenach co nasze 7er-y... Akurat kolega chciał dobrze a wyszło jak zawsze ;)
Jakub ale 7 to jak by nie było to luxus w bmw.I niech tak zostanie.A status znacznie większy niż w e46.Nie mówie tu o cenie zakupu tylko o kosztach utrzymania potem.
Tak samochód otwiera się i zamyka. To że nie ma EWS też wiem jet CAS. Jutro muszę jeszcze sprawdzić najważniejsze czy jest iskra na świecach. Jeżeli nie ma iskry to jest coś nie tak ze stacyjką, a jeżeli jest no to rozbieram silnik.