witam! dunlop m3 super opona przy słabszym amorku ma tendencje do wybicia się.ja mam założone dunlop m2 starsza rzeżba ale w większym śniegu lepsza .Może za dużo luftu w tych m3 bo nie lubją .pozdrawiam :papa:
Wersja do druku
witam! dunlop m3 super opona przy słabszym amorku ma tendencje do wybicia się.ja mam założone dunlop m2 starsza rzeżba ale w większym śniegu lepsza .Może za dużo luftu w tych m3 bo nie lubją .pozdrawiam :papa:
Witam po dłuższej przerwie na forum.
Mam założone 4szt. dunlop M3 i muszę powiedzieć, że strach na tym jeździć. Ślizgają się na śniegu niesamowicie, na początku myślałem że to przez odłączony asc i abs oraz "tylko" 6mm bieznika ale teraz widze że nie tylko ja mam taki problem.
Pozdr
A ja polecam takie Pirelli WINTER 210 SNOWSPORT 235/60/R16 100 H mam u siebie i tną śnieg, błotko aż miło
Ja moge polecic NOKIAN WR G2, mam nowe i jak sie ostrożnie jezdzi to daja radę.
A z oponami to jak w życiu w jednym roku lepiej w innym gorzej...
Takie opinie często słysze w pracy na magazynie z oponami
np michelinki kiedys byly bardzo dobre - teraz to juz nie to samo..
krzywy a sprawdzales cisnienie w tych dunlopach?:D
mi kiedys tez zazucało nawet na mokrym, na stacjach benzynowych pokazywalo mi że mam prawidłowe cisnienie, co sie pózniej okazało w wulkanizacji...
"Jak pan na tym jezdził?" -- Było dużo za duże ciśnienie...
w temacie zimówek do tego typu aut polecam Fulde i Good Year Ultra Grip - dają rade w ciężkich warunkach i to nawet z ciężką przyczepą (sprawdzone)
Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
dokładnie potwierdzam - moje gumy to gy ultra gripp 6, radzą sobie rewelacyjnie, i w porównaniu z ubiegłorocznymi, nie tracą wcale przyczepności przy ruszaniu spod światełCytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
A ja wczoraj widziałem na jednym autku opony "La MICHELIN" i aż się przypatrzyłem czy aby dobrze widzę :) I nie wiem czy to jakaś wersja michałków z Francji czy bardzo oryginalna podróba ale muszą być dobre na zimę :D :D :D
Również mogę śmiało polecić Good Year Ultra Grip. Miałem je w 2 poprzednich autach i byłem zadowolony.Cytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
pozdrawiam
bosman